29 Φεβρουαρίου 2020

Ο κορωναϊός και ο ταξικός ιός του κ. Παπαδημούλη

Πώς ήρθε ο ιός στην Ελλάδα; 
Μια ανόητη ταξική άποψη του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Διαβάζοντας την σύντομη ανάλυση στο twitter του "ειδικού", του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, για το "πως 
ήρθε ο ιός στην Ελλάδα", σχηματίζεις την εντύπωση ότι ο ιός στην Ελλάδα ήρθε από εκείνους που ταξίδεψαν στο Μιλάνο, από όσους έχουν τα παιδιά τους στο Κολέγιο,
εργάζονται στην Τράπεζα Πειραιώς (ως ιδιωτική τράπεζα την αναφέρει αν και υπάρχει επίσημη ανακοίνωσή της), στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην Βουλή και φυσικά ...στον Σκάι (αν και στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι δεν έχει υπάρξει κρούσμα, δεν μπορεί όμως κάποια στιγμή θα έρθει για να τον δικαιώσει!). 

Γνωρίζοντας όμως ο κ. Παπαδημούλης ότι η βασικά ταξική "ανάλυσή" του θα προκαλέσει αντιδράσεις, σπεύδει να τις προλάβει προσθέτοντας ότι αυτό για τα πρώτα κρούσματα "είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία!"

Dim. Papadimoulis @papadimoulis
·28 Φεβ
Αυτό, που τα πρώτα κρούσματα κορωναιού μας ήλθαν από το Μιλάνο κ τα πρώτα μέτρα αφορούν στο Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσνίκης, τη Βουλή κ τον Σκάι, είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία!


Όχι, ο κ. Παπαδημούλης δεν κάνει αυτοκριτική. Προφανώς εννοεί ότι ο ιός δεν μας ήρθε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά από εκείνους (τους άλλους) που έχουν χρήμα και ταξιδεύουν, τους "φιλελέδες" όπως συνηθίζουν να τους ονομάζουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που παρά τις διευκρινίσεις του, ο κ. Παπαδημούλης θα όφειλε να γνωρίζει ότι όσο είναι ανόητο και 
ρατσιστικό είναι να πιστεύεις ότι τον ιό τον φέρνουν οι μετανάστες, άλλο τόσο όσο ανόητο και ρατσιστικό είναι να αφήνεις να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποια διασύνδεση ανάμεσα στον ιό και την ταξική ιδιότητα όσων αρχικά αυτός προσέβαλε... 

Και κάποιες αιχμηρές απαντήσεις στο tweet του κ. Παπαδημούλη: 

tsiakanikas @tsiakanikas
Απάντηση στον χρήστη @papadimoulis
Αδυνατώ να πιστέψω οτι είναι δικό σας αυτό το tweet.Αν είναι έχει όλα τα χαρακτηριστικά όσων «καταγγέλετε»!

oldschoolfileles @oldfileles
Απάντηση στον χρήστη @papadimoulis
Δημήτρη καλησπέρα. Είμαστε μια παρέα που διοργανώνει κάποια δείπνα μια φορά το μήνα και θέλουμε να έρθεις να μας μιλήσεις για ταξικούς ιούς. Απλώς θα σε φωνάζουμε Πινιό. Πληροφορίες dm.

Φώτης Λουκάς @FLoukas
Απάντηση στον χρήστη @papadimoulis
Ναι , ο ιός χτυπά τους καπιταλιστές.. Οι λάθρο και οι αριστεροί έχουν ανοσία.. Βέβαια ξεχνάς από που ξεκίνησε.. Τι πολίτευμα να έχουν άραγε εκεί.. Κομμουνισμό νομίζω..

DonPanos @DonPanos_
Απάντηση στον χρήστη @papadimoulis
Με τις καταθεσεις που εχεις στην τραπεζα πρεπει να φοβασαι και εσυ τωρα αφου ο ιος εχει ταξικο προσημο. Ανηκετε και στις ευπαθεις ομαδες. Προτεινω να θεσετε τον εαυτο σας σε εθελοντικη καραντινα.

Panagiotis Vlachos @P_Vlachos
Απάντηση στον χρήστη @papadimoulis
Δυστυχώς το tweet σας είναι ένα ανηλεές ράπισμα στη λογική και στην κατανόηση της κατάστασης.

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου