10 Φεβρουαρίου 2020

Τα Ωραία της Ημέρας 10.2.2020

Οι «Αγγελοι» επιτίθενται στη Victoria's Secret. Τα διάσημα μοντέλα καταγγέλλουν.

Η «επιστημονική» πρόβλεψη του Τραμπ για την λήξη του κορωνοϊού. 


«Οι Άγγελοι στην κόλαση»

Αρκετά διάσημα μοντέλα που έχουν εργαστεί στο παρελθόν για τη «Victoria's Secret» μαζί με πολλές οργανώσεις, όπως το Time's Up, καταγγέλλουν τώρα την εταιρεία για ανάρμοστη συμπεριφορά, με μία μακρά ανοικτή επιστολή που απευθύνεται στον διευθύνοντα σύμβουλο John Mehas.

Τα μοντέλα, μεταξύ των οποίων οι Κρίστι Τέρλινγκτον, Άμπερ Βαλέτα και Ίσκρα Λόρενς, μαζί με άλλα 100 διάσημα ονόματα της πασαρέλας, συνενώθηκαν μέσω της Model Alliance και υπέγραψαν την επιστολή, η οποία φιλοξενήθηκε πρόσφατα από τους New York Times σε μία έρευνα με γενικό τίτλο «"Angels" in Hell: The Culture of Misogyny Inside Victoria’s Secret». 


«Οι αναφορές των Times επανέλαβαν καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στα μοντέλα και τους υπαλλήλους», αναφέρει η επιστολή προς τον Mehas. «Διαπόμπευση των σωμάτων, άσεμνες παρατηρήσεις, τιμωρίες με τη μη καταβολή προκαταβολών, μη εξουσιοδοτημένη χρήση των φωτογραφιών των μοντέλων και πιέσεις για γυμνές φωτογραφήσεις, χωρίς αμοιβή για τις προσωπικές συλλογές των φωτογράφων», είναι μερικά από αυτά που καταγγέλλονται.

Η έρευνα καταδεικνύει ως βασικό δράστη τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, Ed Razek - τον άνθρωπο πίσω από τα εντυπωσιακά shows - υποστηρίζοντας ότι ενθάρρυνε την «εδραιωμένη κουλτούρα του μισογυνισμού, του εκφοβισμού και της παρενόχλησης». 

Όμως ο Razek αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των Times, επιμένοντας ότι είναι «κατηγορηματικά αναληθής, παρερμηνευμένα ή έξω από την πραγματικότητα». Παράλληλα η εταιρεία L Brands, στην οποία ανήκει το εμπορικό σήμα της Victoria's Secret, απάντησε στην επιστολή με δήλωσή της στο People: «Έχουμε τους ίδιους στόχους με το Model Alliance για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των μοντέλων» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η «επιστημονική» πρόβλεψη του Τραμπ για τον κορωνοϊό 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε σήμερα ότι η επιδημία του νέου κορωναϊού - που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 900 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο - θα λήξει πιθανότατα τον Απρίλιο λόγω της ζέστης!

«Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς», είπε ο Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο. «Αυτό θα ήταν καλό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χαιρέτισε για άλλη μια φορά τις ενέργειες της κινεζικής ηγεσίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Πιστεύω ότι κάνουν καλή δουλειά. Είχα μια μακρά συζήτηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και είναι πολύ αισιόδοξος» είπε ο Τραμπ.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου