11 Φεβρουαρίου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.2.2020

Το χαρακτηριστικό της φυλής μας στο σήμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Το 2 τσακώνεται με το 1 και το καρφώνει!  Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να λέει ο Κολοκοτρώνης στον Καραϊσκάκη στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". 

Η παρουσίαση του σήματος. Σύντομο ρεπορτάζ: 

«Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα» τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή την παρουσίαση, την περασμένη Παρασκευή, του σήματος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», μια γαλανόλευκη κορδέλα που σχηματίζει τον αριθμό «21». 
Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τα 200 χρόνια από το 1821, «δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουμε, αλλά και να θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε. Να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και να αποφασίσουμε, πού θέλουμε να πάμε». 

Η κ. Αγγελοπούλου σημείωσε ότι το σήμα (της επιτροπής) είναι «το σήμα της γιορτής και της ευκαιρίας μας» και κάλεσε τους Έλληνες να «το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας». 

Το σήμα αποτυπώνει την πολυκύμαντη πορεία του ελληνισμού (
greece2021.gr)

Τιμητική χαρακτήρισε την ευκαιρία που του δόθηκε να σχεδιάσει το σήμα των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, εκ των συνιδρυτών της Beetroot Design Group και επισήμανε ότι αυτό έγινε αφιλοκερδώς, ως χορηγία της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιριών Ελλάδος. 

Το ότι κοιτάμε στο μέλλον δεν σημαίνει ότι θέλουμε να αποτινάξουμε από επάνω μας το παρελθόν, τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε πως στόχος ήταν να αγκαλιάσουμε την ιστορία μας, τις διακυμάνσεις με φωτεινές και σκοτεινές περιόδους και το ορόσημο του 1821.

Οι ρίγες σηματοδοτούν την πορεία του ελληνισμού αλλά και την δράση των πολιτών για έναν κοινό στόχο, σημείωσε και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να συμβεί και το 2021 ώστε να επανασυστηθούμε στον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου