29 Φεβρουαρίου 2020

Φεβρουάριος 2020: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Φεβρουαρίου, από την πολιτική επικαιρότητα στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. 
Στα γεγονότα δεσπόζει η εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και η "προανακριτική" Παπαγγελόπουλου

Επάνω αριστερά σε σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (26.2.2020). Στη "μαύρη αγορά" άρχισαν να πουλιόνται τα είδη πρώτης ανάγκης για αντιμετώπισης του κορωνοϊού, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος (μιας 38χρονης που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία) στη Θεσσαλονίκη. 


Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά: 

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (3.2.2020). Πολλές "μπαλιές" (και όχι μόνο) από όλες τις πλευρές δέχεται η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της στο ποδόσφαιρο. Και μπορεί ο λαός με την μπάλα να ξεχνάει τα προβλήματά του, αλλά "πως θα ξεχάσει τώρα τη μπάλα"; όπως φαίνεται να ρωτάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη:

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (9.2.2020) . Κυνικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. «Δεν πρέπει να υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας» είπε και ...εξήγησε ότι αυτό θα ήταν «ζημιογόνο» για την οικονομία!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (11.2.2020). Το χαρακτηριστικό της φυλής μας στο σήμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Το 2 τσακώνεται με το 1 και το καρφώνει! Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να λέει ο Κολοκοτρώνης στον Καραϊσκάκη. 

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο cartoonmovement.com, με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14.2.2020). Ο έρωτας τον καιρό του κορωνοϊού: 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (19.2.2020). Πρώτα "πλακάκια" με την εξουσία και μετά οι αρμοί! Με αφορμή την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι "κερδίζοντας τις εκλογές, η δεύτερη φορά η Αριστερά, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας"!

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (21.2.2020). Όχι ένας προστατευόμενος μάρτυρας αλλά ένας προστατευόμενος κατηγορούμενος!

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (23.2.2020). Δουλειά του παπατζή (Παπαγγελόπουλου) και όχι της τσιλιαδόρου (Τουλουπάκη) η αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων (του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση»)!

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (24.2.2020): Ο κορωνοϊός, εκτός των άλλων, μεταβάλει και την ισορροπία των υπερδυνάμεων... 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (28.2.2020). Έλλειψη σε ιατρικές μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε με τις ...αποκριάτικες! Εξάλλου οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι ματαιώθηκαν...

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας". Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου