17 Σεπτεμβρίου 2021

Η μητέρα και o αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν Έλληνες

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τη μητέρα του Βερόνικα και τον μικρό του αδελφό, Αλεξ, οι οποίοι χθες πολιτογραφήθηκαν Έλληνες σε επίσημη τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του πρωθυπουργού.

Ο κορυφαίος παίχτης του ΝΒΑ, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την τιμή, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς την κυρία Σακελλαροπούλου για την ανάδειξή της στο κορυφαίο Πολιτειακό αξίωμα, κάνοντας λόγο για μια ιστορική απόφαση, που χαράσσει μια νέα πορεία. 


Τόνισε, επίσης, ότι πάντα ένιωθαν Έλληνες, καθώς φοίτησαν σε ελληνικό σχολείο και γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και την ελληνική κουλτούρα, απλώς χθες μπήκε και η σφραγίδα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «Πάντα ήμασταν Έλληνες και πάντα θεωρούμε την Ελλάδα πατρίδα μας», ενώ σημείωσε ότι φέρνει στην Ελλάδα τους γιους και την κοπέλα του για να κάνουν διακοπές και στην Αμερική είναι η δουλειά του και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.


«Είστε πρότυπα για όλα τα παιδιά», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου. Απευθυνόμενη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο η ΠτΔ ανέφερε πως «το να έχει κανείς την φωτογραφία σας στο δωμάτιο του, τα παιδιά, είναι πολύ σημαντικό. Είναι βάρος, αλλά σίγουρα πολύ σημαντικό και αυτό το κερδίζετε όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως άνθρωπος. Το ήθος που έχετε, και είναι κάτι που το παίρνεις και από το σπίτι. Βέβαια τώρα ζείτε και εργάζεστε στις ΗΠΑ, αλλά σίγουρα έρχεστε όποτε μπορείτε».

Ελληνίδα και τυπικά η Βερόνικα Αντετοκούνμπο

Την ελληνική υπηκοότητα έχει πλέον όλη η οικογένεια Αντετοκούνμπο, καθώς η μητέρα του «Greek Freak» Βερόνικα Νκεμ και ο νεότερος αδερφός του Εμέκα-Αλεξ πολιτογραφήθηκαν Ελληνες. Η τελετή ορκωμοσίας έγινε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.


«Είστε ο πυλώνας, η κολόνα της οικογένειας. Πρέπει να νιώθετε υπερήφανη για εσάς και για τα παιδιά σας. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία αισιοδοξίας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στη Βερόνικα Νκεμ, για να προσθέσει: «Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους».

Το Προεδρικό Διάταγμα για την τιμητική πολιτογράφηση, που έλαβε ΦΕΚ στις 9 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ότι η Βερόνικα Νκεμ και ο Εμέκα «έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτή τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου