22 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση Pulse: Το προφίλ του αρνητή εμβολιασμού

Την ανησυχία για παρενέργειες προτάσσει ως κυριότερο λόγο μη εμβολιασμού, σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί ποτέ κατά του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «Έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ή έχετε προγραμματισμένο ραντεβού;» το 72% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 2% δήλωσε ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ το 11% σημείωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ή προγραμματίσει ραντεβού. Το 15% των ερωτηθέντων δεν έδωσε καμία απάντηση.

Στην ερώτηση (σε όσους απάντησαν ότι δεν έχουν κάνει καμία δόση) «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;», το 53% απάντησε «Ποτέ», το 23% «Αρκετά αργότερα», το 13% «Μετά από 2-3 μήνες», ενώ το 9% «Το συντομότερο δυνατό».

Όσον αφορά τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα εμβολιαστούν ποτέ όσοι στο ερώτημα «Πότε θα κάνετε το εμβόλιο;» απάντησαν «Ποτέ», το 40% ανέφερε την «Ανησυχία για παρενέργειες εμβολίων», το 19% απάντησε «Από αντίδραση στην πίεση», το 16% σημείωσε ότι «Τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά», το 11% ανέφερε θρησκευτικούς λόγους, το 7% τόνισε ότι «Δεν με ανησυχεί ο κορωνοϊός», ενώ το 5% δήλωσε ότι λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί.

Λοιπά αποτελέσματα 
δημοσκόπησης της Pulse 

Μοιρασμένα είναι τα ποσοστά σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown, ενώ ένας στους δύο ερωτηθέντες εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες την παρουσία τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 45% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, αρνητικά κρίνει το 48% των ερωτηθέντων την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ θετικά το 40%. Το 45% των ερωτηθέντων αξιολογεί το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός «Μάλλον αρνητικά» ή «Σίγουρα αρνητικά», ενω το 38% τα αξιολογεί «Μάλλον θετικά» ή «Σίγουρα θετικά». Το 50% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, ενώ το 30% θετικά.

Στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 40%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «Κανέναν από τους δύο» σε ποσοστό 30%.

Στην πρόθεση ψήφου – με όλες τις απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%:


H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 36,5% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

Πηγές: kathimerini.gr , skai.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου