12 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.9.2021

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία.
Είμαστε έτοιμοι;
Πανέτοιμοι για το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων!
Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή"..

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Ανοίγουν αύριο Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία – νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – σε όλη η χώρα. Μετά από πολύμηνη τηλεκπαίδευση, ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν φέτος στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού self-test, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει την δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου