21 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.9.2021

Για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη ΔΕΘ, μετά από έναν ανιαρό αγώνα, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και δημοσιογράφος) Στέλιος Κούλογλου. Και άρχισαν οι «αναταράξεις» τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις... «Αν εσυ είδες "ισοπαλία" στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά» έγραψε ο Π. Πολάκης. Ας έρθει λοιπόν στα όργανα (στην γκιλοτίνα) να πει ο κ. Κούλογλου την άποψή του! Ελευθερία λόγου έχουμε! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Το ρεπορτάζ:

Από το άρθρο του Στ. Κούλογλου στο 
tvxs.gr:

ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα

Η μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα στη ΔΕΘ κράτησε μια εβδομάδα αλλά δεν έβγαλε νικητή.

Παρά τις προσδοκίες του, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι πυρκαγιές και το φιάσκο του ανασχηματισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τον επικοινωνιακό θόρυβο, τις ιππασίες και τους Ντάλτον, τα μέτρα που εξήγγειλε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κρίθηκαν μη αποτελεσματικά από τη μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της MRB. Ακόμη πιο αρνητικά κρίνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. (…)

Ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής. Επιπλέον, με το προηγούμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σάββατο θα έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση. (…)


Η αντίδραση Πολάκη στο facebook:

Παυλος Πολακης
ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!
Ο Αλέξης Τσιπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαου πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας ,μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!
Αν εσυ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ ,μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά
Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..

Παυλος Πολακης

Νεότερες δηλώσεις Κούλογλου

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο δήλωσης Κούλογλου περί «ισοπαλίας» όσον αφορά στις παρουσίες των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρότι ο ευρωβουλευτής με νεότερη δήλωσή του (στην Αυγή), επιχειρεί να μετριάσει τις εντυπώσεις της αρχικής του τοποθέτησης κάνοντας λόγο για «ενδεχομένως άστοχη διατύπωση».

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», αναφέρει ο κ. Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επανέλθει το βράδυ της Δευτέρας, υπεραμυνόμενος της αρχικής του τοποθέτησης: «Είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας. Ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα» είπε (στο Action24) ο κ. Κούλογλου.

Σημείωση: Το σκίτσο είναι από ανάρτηση του Στ. Κούλογλου στο twitter με σχόλιο "ελευθερία λόγου".

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου