13 Μαρτίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 13.3.2024

Μετά την «επιτυχή» παρουσία του Δημήτρη Μαρκόπουλου ως Προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης του αναγγέλλει ότι τον ζητάνε απ' το Μπάκιγχαμ για να αναλάβει την έρευνα για το photoshop της Κέιτ Μίντλετον! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Σχετικά με το photoshop της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, ένα απόσπασμα δημοσιεύματος από το protagon.gr:

To ερώτημα «πού είναι η Κέιτ» μετά την νοσηλεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τροφοδότησε τους τελευταίους μήνες θεωρίες συνωμοσίας, hashtag στα social media και ιατρικές αναλύσεις στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία. Η αφορμή ήταν η «εξαφάνιση» της Κέιτ Μίντλετον από το προσκήνιο μετά από την επέμβαση την οποία το παλάτι του Κένσινγκτον περιέγραψε ως «εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα».
Το περασμένο Σαββατοκύριακο το παλάτι επιχείρησε να απαντήσει με μια φωτογραφία που είχε προφανή στόχο να πει ότι η Κέιτ Μίντλετον είναι εδώ, χαμογελαστή, μαζί με τα τρία παιδιά της. Η προσπάθεια αυτή όμως γύρισε μπούμερανγκ: η φωτογραφία ήταν εμφανώς επεξεργασμένη και η φημολογία αντί να σταματήσει, φούντωσε ακόμη περισσότερο.
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζήτησε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκλήθηκε γύρω από την επεξεργασμένη φωτογραφία, η οποία είχε αποσυρθεί ήδη από πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Οπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι», έγραψε η πριγκίπισσα σε δήλωσή της, «πειραματίζομαι περιστασιακά με την επεξεργασία». Ηταν πρώτη εικόνα της Κέιτ που κυκλοφόρησε από το παλάτι του Κένσινγκτον, μετά την εγχείρηση του Ιανουαρίου.

Το πρακτορείο Reuters ήταν ένα από τα μεγάλα πρακτορεία που εξέδωσε «Kill Notice» ειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο τους συνδρομητές του ότι η φωτογραφία ήταν επεξεργασμένη (Prince of Wales/Kensington Palace/Handout via REUTERS).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου