3 Μαρτίου 2024

Τσίπρας: «Ατυχής η διαχείριση» σε υπόθεση Νοvartis και τηλεοπτικές άδειες

Στην παραδοχή πως η διαχείριση της κυβέρνησής του 
στις υποθέσεις "Novartis" και "τηλεοπτικών αδειών" «ήταν ατυχής» προέβη ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο της Καθημερινής «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά». «Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να τα πεις αυτά αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής. Ατυχής ήταν η αυταπάτη πως η Δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της» του απαντά ο βουλευτής Παύλος Πολάκης. Ειδικότερα:

Τσίπρας: «Ατυχής η διαχείριση» σε Νοvartis και τηλεοπτικές άδειες

Στην παραδοχή πως η διαχείριση δύο σημαντικών θεσμικών υποθέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ήταν ατυχής» προέβη χθες ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση που είχε με την δημοσιογράφο της «Κ», Ξένια Κουναλάκη, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», που συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

«Παραδέχομαι ότι στην υπόθεση Novartis και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, η διαχείρισή μας ήταν ατυχής. Οι προθέσεις μας ήταν αντίθετες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο πλαίσιο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είπε σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ για την υπόθεση Novartis σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Είχαμε ένα μεγάλο σκάνδαλο, η πρόθεση μας να μην παρέμβουμε σε αυτό το σκάνδαλο, έδινε την εντύπωση ότι βάζαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή, με ανθρώπους που δεν είχαν. Υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς μας».

Στο ίδιο πλαίσιο, η υπόθεση της Novartis δημιούργησε εχθρούς, «σε μια περίοδο που αναζητούσαμε συμμάχους», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας πως «υπήρχαν λάθη στους χειρισμούς μας».

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας, συμπλήρωσε πως δεν είναι δόκιμη η σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Κράτος Δικαίου. «Αν υπήρχε κατά τη διακυβέρνησή μου το σημερινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν θα μπορούσα να σταθώ όυτε μια ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο ισχύει και για τις παρακολουθήσεις», υπογράμμισε.

Π. Πολάκης: «Λάθος, σύντροφε Τσίπρα» 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σχολίασε τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά», με ανάρτησή του στα social media, με αφορμή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο πως η παρέμβαση της κυβέρνησής του στα ζητήματα της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών ήταν «ατυχής».
ΛΑΘΟΣ,σύντροφε Αλεξη Τσιπρα!(φωτο 1-2)
-Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής
-Ατυχης ηταν η αυταπάτη μεγάλου τμήματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως η «Δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της».…
Δείτε περισσότερα
«Λάθος, σύντροφε Αλέξη Τσίπρα! Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής. Ατυχής ήταν η αυταπάτη μεγάλου τμήματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως η «Δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της». Η Δικαιοσύνη που αρχειοθέτησε με «αδιευκρίνιστα ποσά» το Γεωργιάδη και τον Αβραμοπουλο, που έβγαλε βούλευμα αθώωσης του Λοβέρδου παρά τα συντριπτικά στοιχεία, η Δικαιοσύνη που δεν έβαλε φυλακή τον Λιγνάδη, η Δικαιοσύνη που ακόμα «κλώθει»για το Predator και τα Τεμπη, η Δικαιοσύνη που καταδίκασε το Νίκο Παππά γιατί ανάγκασε τους καναλάρχες να πληρώσουν», σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές: kathimerini.gr , facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου