7 Μαρτίου 2024

Κουτσούμπας: «Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies»!

Επιχειρηματολογώντας από το βήμα Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, σε 
σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο δηλώσεις προέβη σήμερα ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Με αφορμή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για υιοθέτηση του σκανδιναβικού μοντέλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε». Μια αναφορά που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις (από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) εντός και εκτός Βουλής, με το ΚΚΕ όμως να επιμένει.

Ν. Ρωμανός: Απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για τις γυναίκες η δήλωση Κουτσούμπα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ρωμανός, τόνισε χαρακτηριστικά: 
«Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους "θα αναγκάζονται να αναζητούν "sugar daddies" με τα γνωστά ανταλλάγματα". Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».


Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ» μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης; Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;». 
«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς "ας κοιταχτούν στον καθρέφτη"» αναφέρει, ακόμα, η ανακοίνωση του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά

«Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βούλα Κεχαγιά.

Να σημειωθεί ότι κριτική στον κ. Κουτσούμπα ασκούν πηγές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ζητώντας από τον Δ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει.

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου