24 Μαρτίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 24.3.2024

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 σε συνδυασμό με τις σημερινές "αποκαλύψεις" στο "Βήμα" για μοντάζ (συρραφή συνομιλιών του σταθμάρχη) στην τραγωδία των Τεμπών. 
Στο σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν τον Γέρο του Μωριά (Θεόδωρο Κολοκοτρώνη) με το λάβαρο που αντι για "Ελευθερία ή Θάνατος" γράφει "Συγκάλυψη ή Θάνατος"!

Ο σκιτσογράφος στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:
Dimitris Georgopalis
1)Μπάζωσαν το χώρο του δυστυχήματος και εξαφάνισαν στοιχεία,
2)έγραψαν πάνω στις κασέτες για να μην φαίνεται τι φορτώθηκε στην εμπορική αμαξοστοιχία,
3) το ηχητικό που δόθηκε στην δημοσιότητα για να ισχυροποιήσουν τη θεωρία του αποκλειστικά και μόνο "ανθρώπινου λάθους", ήταν μονταρισμένο και τα σχετικά αρχεία παραδόθηκαν στην αστυνομία, όχι τις επόμενες ώρες από το δυστύχημα / όπως είχαν αναφέρει τότε, αλλά τρεις ολόκληρες μέρες μετά (Ρεπορτάζ από το Βήμα της Κυριακής)...

Το σύντομ ρεπορτάζ:

Το Βήμα: "Η μονταζιέρα στα Τέμπη ρίχνει νέες σκιές στην τραγωδία". 
«Το Βήμα» αποκαλύπτει τη συρραφή δύο συνομιλιών από τη νύχτα του δυστυχήματος. 
– «Βασίλη, φεύγω;». 
– «Φεύγεις, φεύγεις». 
Αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα». Ενα μοντάζ που αναδείκνυε μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας. 
Η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά! Δηλαδή επρόκειτο για συρραφή συνομιλιών του σταθμάρχη με δυο διαφορετικά τρένα. 
Η μονταζιέρα στα Τέμπη ρίχνει νέες σκιές στην τραγωδία - ΤΟ ΒΗΜΑ (tovima.gr)

H ΝΔ σχετικά με το δημοσίευμα 
του Βήματος για τα Τέμπη: «Ακρως επικίνδυνη η τακτική των παραπλανητικών τίτλων». 
«Η δήθεν φοβερή αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής την οποία “έντυσε” με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρας και συγκάλυψης, έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ και πολλά ακόμα μέσα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. 
«Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή. Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου