5 Μαρτίου 2024

Στον Πειραιά το εντυπωσιακό νέο κρουαζιερόπλοιο «Sun Princess»

Ειδική εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησαν την Τρίτη η ΟΛΠ Α.Ε. και η Princess Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας, με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Sun Princess» και κυρίως για τη σημαντική και εκτεταμένη μεταξύ τους συνεργασία.

Η Princess Cruises, με 17 πλοία στον στόλο της, ανήκει στον κορυφαίο όμιλο στον τομέα της κρουαζιέρας Carnival Group.

Το Sun Princess πρόκειται τη φετινή σεζόν να έχει 10 προγραμματισμένες αφίξεις, από τις οποίες οι 7 θα έχουν ως βάση το λιμάνι του Πειραιά. Η πρώτη κρουαζιέρα του «Sun Princess» ξεκίνησε στις 28/2/2024, αναχωρώντας από τη Civitavecchia, για Νάπολι, Σαντορίνη, Κουσάντασι, Πειραιά, Μεσσίνα, Μαγιόρκα, Βαρκελώνη.

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο, που ταξιδεύει χρησιμοποιώντας LNG, είναι από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα στην Ιταλία. Με μήκος 345m, μπορεί να φιλοξενήσει 4.300 επιβάτες και 1.150 άτομα πλήρωμα στα 21 καταστρώματά του, ενώ διαθέτει 2.150 καμπίνες.


H ΟΛΠ A.E. πετυχαίνει διαρκώς, όπως τονίζει, υψηλές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας και βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία λιμάνια στη Μεσόγειο με τον Πειραιά να αποτελεί πλέον λιμάνι βάσης για την κρουαζιέρα. Τo 2023 σημειώθηκε 68,6 % αύξηση στο σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας σε σχέση με το έτος 2022 και συνολικά εξυπηρετήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες και 760 κρουαζιερόπλοια. Από αυτά το 75% έκαναν homeporting, δηλαδή εκκίνησαν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά.

Για το έτος 2024, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένονται πάνω από 1.000 κρουαζιερόπλοια, από τα οποία το 79% θα είναι homeporting.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου