7 Μαρτίου 2024

FAZ: Ένας αλλοπρόσαλλος αυταρχικός εναντίον ενός αδύναμου

Ο μεγάλος νικητής της «Σούπερ Τρίτης» δεν ήταν άλλος από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σάρωσε σε όλες τις σημαντικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, τη Βόρειας Καρολίνας και του Τέξας. Μετά το σαφές εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Τραμπ, η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο πολιτικός ανταγωνισμός φαίνεται ευνοϊκός για τον Τραμπ. Οι Αμερικάνοι έχουν αγανακτήσει με τις μεταναστευτικές ροές που φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ και τον πληθωρισμό, θέματα για τα οποία θεωρούν υπεύθυνο τον Μπάιντεν», γράφει η Süddeutsche Zeitung. «Ωστόσο, η Χέιλι απέδειξε πως περισσότερο από ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων έχουν βαρεθεί το χάος, τις εκδικητικές διαθέσεις και τις δικτατορικές φαντασιώσεις του Τραμπ. Και χωρίς τις ψήφους τους ο Τραμπ δεν μπορεί να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές».

«Τον Νοέμβριο οι Αμερικάνοι θα έχουν ακριβώς τις εκλογές που δεν ήθελαν να έχουν», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Από τη μία πλευρά θα βρίσκεται ο Τραμπ, ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει αποδεχθεί την ήττα του και διψάει για εκδίκηση. Και από την άλλη, ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος θα έχει τον αντίπαλο που προτιμάει, αυτόν για τον οποίο λέει πως είναι ο μόνος που διαθέτει την ικανότητα να τον κερδίσει. Στην πραγματικότητα ισχύει το εξής: ο Τραμπ είναι ο μόνος αντίπαλος τον οποίο μπορεί να κερδίσει ο Μπάιντεν. Και ακόμη και σε αυτό υπάρχει αμφιβολία.

[…] Μέχρι τον Νοέμβριο μπορούν να συμβούν ακόμη πολλά. Σήμερα όμως φαίνεται καθοριστικό το ποια αδυναμία θα αποδειχθεί σημαντικότερη: η απρόβλεπτη και αυταρχική συμπεριφορά του Τραμπ ή τα σημάδια γήρανσης του Μπάιντεν», καταλήγει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου