27 Φεβρουαρίου 2013

Farcry 3 (ΧΒΟΧ360) - Πρώτες εντυπώσεις

Με το Farcry 3 η σειρά επιστρέφει στα τροπικά νησιά, υποσχόμενη πολύ μεγάλες βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Ευτυχώς τα καταφέρνει: Το Farcry 3 το ποιοτικότερο και βαθύτερο παιχνίδι της σειράς και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς γενικά! 


ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια παρέα Αμερικανών διασκεδάζει αμέριμνα και αποφασίζει μεταξύ άλλων να κάνει skydiving από ένα αεροπλάνο. Για κακή τους τύχη πέφτουν στα χέρια πειρατών, οι οποίοι σχεδιάζουν να ζητήσουν λύτρα από τους γονείς τους και στη συνέχεια να τους πουλήσουν για σκλάβους. 

Χωρίς να αποκαλύψουμε πολλά από την συναισθηματικότατη πλοκή του παιχνιδιού, ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός από την παρέα με σκοπό να αποδράσει και να σώσει τους υπόλοιπους. Το σενάριο ακούγεται και είναι κλασσικό, αλλά οι βασικοί διάλογοι και σενάριο είναι τόσο ποιοτικά που το παιχνίδι σας βάζει για τα καλά μέσα στο κλίμα.

GAMEPLAY

Οι αποστολές σας χωρίζονται σε βασικές (story missions) και μία μεγάλη ποικιλία από μη βασικές - θα τρέξετε με διαφορά οχήματα αντίπαλοι στον χρόνο, θα πάτε για κυνήγι άγριων ζώων, θα αναλάβετε συμβόλαια δολοφονίας κ.α. Το παιχνίδι επίσης περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες από εκείνες που συναντούμε συχνά σε sandbox παιχνίδια: Θα παίξετε πόκερ, θα αναζητήσετε αρχαία αντικείμενα κ.α. Κυρίως όμως θα κατακτάτε μικρές αντίπαλες στρατιωτικές βάσεις και θα σκαρφαλώνετε σε ψηλούς πύργους ραντάρ.

Όλα έχουν τη χρησιμότητα τους και δεν θα τα καταφέρετε εύκολα αν παραλείψετε τις μη βασικές αποστολές: Χρειάζεστε τα χρήματα και τα αντικείμενα προκειμένου να κατασκευάσετε χρήσιμα αντικείμενα ή να αποκομίσετε experience points για να ξεκλειδώσετε διάφορες ειδικές ικανότητες σε 3 διαφορετικά "δέντρα" ικανοτήτων.

Μπορείτε να τερματίσετε το παιχνίδι πυροβολώντας απερίσκεπτα ότι κινείται, αλλά το παιχνίδι σας επιβραβεύει όταν τα καταφέρνετε με τον "ήσυχο" τρόπο και είναι πολύ πιο ευχάριστο έτσι - έχει εμφανώς σχεδιαστεί με αυτό το σκεπτικό. Θα με θυμηθείτε μόλις αγοράσετε / ξεκλειδώσετε το πρώτο σας τόξο.

Ο χειρισμός είναι πολύ καλός και υπάρχει αρκετή ποικιλία στα όπλα του παιχνιδιού: Από τα παραδοσιακά πιστόλια και τυφέκια μέχρι τόξα, μαχαίρια, νάρκες και χειροβομβίδες.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά, με μια όμως μεγάλη εξαίρεση: Στο βάθος του ορίζοντα πάντα υπάρχει μια στατική εικόνα, η οποία όσο όμορφη κι αν είναι ξεχωρίζει για την ... ακινησία της.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Γενικά το Farcry 3 πετυχαίνει σε όλους τους τομείς, σε αντίθεση με τους προηγούμενους τίτλος της σειράς και είναι ένα από τα καλύτερα shooter με στοιχεία rpg της χρονιάς.

Βαθμολογία: 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου