17 Φεβρουαρίου 2013

Αναστασιάδης - Μαλάς στο δεύτερο γύρο των κυπριακών εκλογών


Αναστασιάδης και Μαλάς είναι το δίδυμο που θα διεκδικήσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου την ερχόμενη Κυριακή, διαψεύδοντας τα exit polls που προέβλεπαν νίκη του Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου τα αποτελέσματα, για τις τρεις πρώτες θέσεις, έχουν ως εξής:
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 45,46% - 200.571 ψήφοι
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 26,91% - 118.725 ψήφοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 24,93% - 110.000 ψήφοι
Η αποχή ανήλθε στο 16,86%.

Σημειώνεται ότι τα exit polls, που απέτυχαν να προβλέψουν το σωστό αποτέλεσμα, έδιναν νίκη στον κ. Αναστασιάδη με 51,1% από την πρώτη Κυριακή.

Το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, αποτελεί ένα πλήγμα για το επενδυτικό κλίμα στην Κύπρο, εκτιμά το Reuters. Πολλοί επενδυτές και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι μια γρήγορη νίκη του υποψηφίου του ΔΗΣΥ θα σήμαινε και μια γρήγορη συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας της Κύπρου.

Το αποτέλεσμα είναι νίκη των δυνάμεων που θέλουν να γυρίσουμε σελίδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών της Κυριακής, Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, έτεινε χέρι προς τους υποστηρικτές του τρίτου υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα, τον οποίο στήριξε η ΕΔΕΚ και σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.

«Απόψε γράψαμε ιστορία, αποδείξαμε ότι οι πολίτες έχουν και δύναμη και φωνή», είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος ο υποψήφιος για την Προεδρία Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος δεν ξεκαθάρισε αν θα πάρει θέση υπέρ ενός υποψηφίου στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πηγή: www.toethnos.gr

Σημείωση: Η γελοιογραφία είναι από τη σημερινή έκδοση της Κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης" (προ των αποτελεσμάτων). Η κάθε είδους "κρίση" δεν φαίνεται να έδωσε την τελική της ..."κρίση"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου