18 Φεβρουαρίου 2013

Ένας αρχαίος Έλληνας ήρωας στο διαδίκτυο

Μάθημα του Χάρβαρντ προσιτό πλέον για όλους

«Ο Αρχαίος Ελληνας Ηρωας» τώρα και στο διαδίκτυο. Πρόκειται, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "Βήμα", για τις θρυλικές παραδόσεις του μαθήματος «The Ancient Greek Hero» στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο διδάσκεται συνεχώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Έχει χαρακτηριστεί μάλιστα ως ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων, μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική υπηρεσία που ονομάζεται HarvardX, το πανεπιστήμιο προσφέρει από τις 13 Μαρτίου δωρεάν το μάθημα αυτό σε όλο τον κόσμο.

«Ο Αρχαίος Ελληνας Ηρωας» διδάσκεται από τον Γκρέγκορι Νάγκι, καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Harvard και διευθυντή του Center for Hellenic Studies στην Ουάσιγκτον. Το μάθημά του στο διαδίκτυο θα συνοδεύεται μάλιστα - δωρεάν επίσης - από τη διαδικτυακή έκδοση του νέου βιβλίου του «The Ancient Greek Hero in Twenty - Four Hours».

Να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν εγγραφεί χιλιάδες ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο. Για να εγγραφείτε στο HarvardX μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνσή του. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Ancient Greek Hero course. Το υλικό του μαθήματος θα είναι διαθέσιμο (δωρεάν) στις 13 Μαρτίου ενώ οι συζητήσεις σε φόρουμ θα ξεκινήσουν νωρίτερα.
.
______________
Πηγή: http://www.tovima.gr/ της 18.2.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου