15 Φεβρουαρίου 2013

Οι δωροδοκίες; Αναγκαίο φαινόμενο δηλώνει ο Μπερλουσκόνι.

«Οι δωροδοκίες υπάρχουν, φτάνει με την παράλογη ηθικολογία» λέει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με φόντο το σκάνδαλο της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας Finmeccanica. «Με τέτοιες ηθικολογίες κανείς δεν μπορεί να γίνει επιχειρηματίας σε παγκόσμια κλίμακα» λέει ο Καβαλιέρε.

Μιλώντας στην εκπομπή Agorà του δικτύου Rai Tre ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι «το να πληρώνει κανείς δωροδοκίες στο εξωτερικό είναι αναγκαίο φαινόμενο», καθώς σε διαφορετική περίπτωση «εκτός εθνικών συνόρων δεν πρόκειται κανείς πλέον να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες ιταλικές επιχειρήσεις».

O δεξιός πρώην πρωθυπουργός αναφερόταν στην σύλληψη του Τζουζέπε Oρσι, προέδρου της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας Finmeccanica, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκίες στην Ινδία (στο υπουργείο Άμυνας) με στόχο την πώληση 12 ελικοπτέρων Agusta Westland το 2010.

«Στην Ιταλία και σε άλλες δημοκρατίες τα πράγματα αυτά δεν συμβαίνουν, αλλά είναι ανώφελο να κρίνει κανείς το τι συμβαίνει στην Ινδία. Πρόκειται για ασύλληπτες ηθικολογίες» είπε.

Για τον Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί δεν θέλουν να πληρώνουν αυτού του είδους τα«ποσοστά διαμεσολάβησης», θα πρέπει τότε «να καταλάβουν ότι πρέπει να μένουν σπίτι τους».

Να ...χαίρονται τον ...ηγέτη τους!!! οι γείτονές μας.

______________
Πηγή: http://www.tovima.gr της 14.2.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου