11 Ιουλίου 2014

Έκταση 15.000 στρ. στη Ζάκυνθο αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ

Για τους Ζακυνθινούς υπήρξε αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, επισκέπτεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια τη Ζάκυνθο. Ο λόγος για την έκταση 15.000 στρεμμάτων που φέρεται να αγόρασε η εταιρεία Pimana, συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ.

Την είδηση, που μετέδωσαν ζακυνθινές εφημερίδες και ιστότοποι, επιβεβαιώνουν στο Capital.gr παράγοντες του νησιού που παρακολούθησαν από κοντά την αγοραπωλησία και διευκρινίζουν ότι η έκταση που αγόρασε ο Άραβας κροίσος δεν σχετίζεται με το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

«Η έκταση του Nαυαγίου της Ζακύνθου δεν περιλαμβάνεται στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της έκτασης που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ» σημειώνουν.

Ο Εμίρης του Κατάρ, αγόρασε την έκταση των 15.000 στρεμμάτων, έναντι 9 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο μισό της αντικειμενικής αξίας της και φέρεται να κατέβαλε φόρο ύψους 520.000 ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πωλητής της έκτασης διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας τους οποίους κληρονόμησε και οι οποίοι χρονολογούνται από την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Η αγορά της έκτασης στη Ζάκυνθο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τοποθέτηση του Εμίρη του Κατάρ ύστερα από την απόκτηση του νησιού Οξιά προς 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ φέρεται να έχει αγοράσει και ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, το οποίο, αυτή την περίοδο, ανακατασκευάζεται.

Πηγή:www.capital.gr 11.07.2014







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Tο «Ναυάγιο», τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου, επέλεξε η ηλεκτρονική εφημερίδα Huffington Post ανάμεσα σε 26 άλλες για να της αποδώσει τον τίτλο της «πιο όμορφης παραλίας του κόσμου». Από "Τα Νέα" 10.07.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή