11 Ιουλίου 2014

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο καναδικός οίκος DBRS

Ο μεγαλύτερος οίκος αξιολόγησης του Καναδά, η DBRS Ratings Limited, αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο Β από το CCC (high) προηγουμένως. Παράλληλα προχώρησε σε αναβάθμιση και του outlook, σε σταθερό από αρνητικό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναβάθμιση αντανακλά την οπτική της DBRS πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και περαιτέρω αναδιάρθρωσης χρέους που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών, έχει μειωθεί. Επιπρόσθετα η πρόοδος της Ελλάδας στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα προσαρμογής, καταδεικνύει ότι πιθανότατα θα συνεχιστεί η παροχή υποστήριξης από τους ευρωπαίους πιστωτές.

Η επιβράδυνση της συρρίκνωσης του ΑΕΠ και οι προσδοκίες ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι την τρέχουσα χρονιά θα βοηθήσει την Ελλάδα στις προσπάθειές της για τη μείωση του χρέους, αναφέρει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης.

Όπως σημειώνει, το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν την εξάρτησή τους από την ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η βελτίωση των κεφαλαιακών «μαξιλαριών» στο τραπεζικό σύστημα της χώρας καθώς επίσης και η σταθεροποίηση της βάσης των καταθέσεων, δείχνουν επίσης μια βελτίωση στις χρηματοπιστωτικές συνθήκες, παρά τα πολύ χαμηλά τους επίπεδα.

Πηγή:www.capital.gr 11.07.2014






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου