3 Αυγούστου 2017

Απαισιόδοξοι με χαμογελαστά πρόσωπα!

Απαισιόδοξοι, σε ποσοστό 98%, για την κατάσταση της εθνικής οικονομίας εμφανίζονται οι Ελληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. 
Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «βλέπει παντού χαμογελαστά πρόσωπα», φυσικά στο δικό του παράλληλο σύμπαν!

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη 26 Ιουλίου, σε τηλεοπτική παρέμβασή του στο κανάλι Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Αν πας μια βόλτα στην Αθήνα βλέπεις παντού χαμογελαστά πρόσωπα». Κάλεσε μάλιστα τον παρουσιαστή Αντώνη Σρόιτερ να κάνουν μαζί τη βόλτα...

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ελληνες

Απαισιόδοξοι για την κατάσταση της εθνικής οικονομίας, αλλά και για το μέλλον της Ε.Ε. εμφανίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ελληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 30 Μαΐου και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, το 98% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «κακή», έναντι 51% των Ευρωπαίων πολιτών. Μόνο το 2% των Ελλήνων ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «καλή», έναντι 46% των Ευρωπαίων πολιτών.

Ειδικότερα, το 69% των Ελλήνων (έναντι 27% των Ευρωπαίων) αξιολογούν «κακή» την τρέχουσα κατάσταση του νοικοκυριού τους, ενώ το 49% των Ελλήνων (έναντι 22% των Ευρωπαίων) αξιολογούν «κακή» την κατάσταση της δουλειάς τους.

Στο ερώτημα «ποιές θεωρείτε ότι είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα σας;», το 51% των Ελλήνων απαντά η ανεργία, το 45% η οικονομική κατάσταση, το 26% το δημόσιο χρέος και το 16% η φορολογία. Στο ίδιο ερώτημα, το 29% των ευρωπαίων απαντά η ανεργία, το 22% η μετανάστευση, το 20% η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση και το 19% η τρομοκρατία.

Μαθήματα "αστικής ευγένειας" 

Αφού διαπίστωσε ότι "παντού στην Αθήνα βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα" ο Αλέξης Τσίπρας αρχισε να παραδίδει και μαθήματα "αστικής ευγένειας" και μάλιστα στον πολιτικό του αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Φτάσατε στο σημείο να χάσετε κάθε ίχνος αστικής ευγένειας, που κατά τα άλλα σας διακρίνει και την ημέρα των γενεθλίων μου, αντί για ευχές, μου απευθύνατε ύβρεις, με είπατε κλέφτη και ψεύτη», δήλωσε την Τρίτη στη Βουλή ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξέχασε όμως ο κ. Τσίπρας τους επιθετικούς και ιδιαίτερα σκληρούς τόνους που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για τους πολιτικούς του αντιπάλους προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία. 

Πηγή: Με στοιχεία από kathimerini.gr
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου