3 Αυγούστου 2017

Στη Μεθώνη, η μεγάλη φιλοτελική έκθεση τα «Κάστρα της Ευρώπης»

Τα Κάστρα της Ευρώπης είναι το θέμα της σημαντικής έκθεσης Γραμματοσήμων που διοργανώνουν τα ελληνικά ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) στη Μεθώνη Μεσσηνίας από το Σάββατο 5 έως τις 17 Αυγούστου .

Θα περιλαμβάνει τα γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν

38 ταχυδρομικοί φορείς της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ειδικής Αναμνηστικής Σειράς «EUROPA 2017-Κάστρα». 

Η έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης, τελεί υπό την Αιγίδα του δήμου Πύλου-Νέστορος και συμμετέχουν 38 Ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την μία από τις σημαντικότερες φιλοτελικές διοργανώσεις του έτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Τα Εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στις 8μιση το βράδυ παρουσία της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων και στη διάρκειά τους θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης «EUROPA 2017-Κάστρα» που περιλαμβάνει και το σπουδαίο Κάστρο της Μεθώνης.

Τα γραμματόσημα με τα Κάστρα της Ευρώπης θα εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό, από τις 20:30 έως τις 23:00. 

Το Κάστρο της Μεθώνης

Λίγα λόγια για το Κάστρο της Μεθώνης

Το κάστρο, ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα στον Ελλαδικό χώρο, χτίστηκε πάνω σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα από τους Βενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 μ.Χ. Έχει έκταση 93 στρέμματα. Το κάστρο βρέχεται στις τρεις πλευρές του από τη θάλασσα και στην τέταρτη πλευρά του (βόρεια) χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο.

Τα τείχη του είναι ενισχυμένα κατά διαστήματα με πύργους. Διέθετε και ακρόπολη σε μικρό ύψωμα μέσα στο κάστρο, που περιβαλλόταν από διπλό τείχος. 

Ο πύργος Μπούρτζι

Νότια του κάστρου, σε μία μικρή βραχονησίδα, είναι χτισμένος ο πύργος Μπούρτζι, που συνδέεται με το κυρίως φρούριο με μία τεχνητή πέτρινη γέφυρα. 

Στη βόρεια πλευρά του κάστρου βρίσκεται η κεντρική πύλη κατασκευασμένη από ορθογώνιους πωρόλιθους. Μια γέφυρα, με 14 τόξα, πάνω στην τάφρο (πρώτη φωτογραφία επάνω αριστερά), συνδέει την κεντρική πύλη του κάστρου με την υπόλοιπη περιοχή.

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και el.wikipedia.org
Φωτογραφίες κάστρου Μεθώνης: Takis Ant

Σχετική ανάρτηση: Στο κάστρο και τις παραλίες της Μεθώνης






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου