7 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου με άλμα στα 4.91, που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Έτσι, το βράδυ της Κυριακής η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έχει στην κατοχή της χρυσά μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Δεύτερη, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75μ σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο. 


Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ακολούθησαν τα 4,75. Αυτό το ύψος το πέρασαν μόνο η πρωταθλήτριά μας και η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ). Στα 4,82 έβαλε τη «σφραγίδα» της μόνο η Κατερίνα, η οποία μπορεί να… σκόνταψε στα 4,89, αλλά πέρασε πάνω από τα 4,91 για να πετύχει ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ. Οι επόμενες προσπάθειές της ήταν στα 5,02 όπου όμως δεν τα κατάφερε.

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη απέστειλαν επίσης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κλπ. 

Σχετικές αναρτήσεις:
20 Αυγούστου 2016 Το χρυσό μετάλλιο η Κ. Στεφανίδη στο επί κοντώ στο Ρίο
10 Ιουλίου 2016 Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη
4 Μαρτίου 2017 Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ κλειστού στίβου η Στεφανίδη






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου