4 Μαρτίου 2017

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ η Στεφανίδη

 Ιστορία έγραψε η Κατερίνα Στεφανίδη και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της, περνώντας πάνω από τα 4,85μ με την πρώτη προσπάθεια. 

Στο επί κοντώ γυναικών διεξήχθη ένας από τους ωραιότερους τελικούς σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Πρωταγωνίστριες ήταν τακτική. Η μάχη για το χρυσό έγινε ανάμεσα στην Ολυμπιονίκη μας και στη Γερμανίδα Λίζα Ρουζίχ. Η Γερμανίδα πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη μέχρι τα 4,75μ ενώ Κατερίνα είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,55μ. Ετσι, άφησε τα 4,70μ και τα 4,75μ και πέρασε με την πρώτη τα 4,80μ αναγκάζοντας τη Γερμανίδα να μην επιχειρήσει για δεύτερη φορά στα 4,80μ και να πάει στα 4,85μ όπου είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη και τα 4,85μ και είχε αποτυχημένες στα 4,91μ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδέζα Ανγκέλικα Μπένγκτσον με 4,55μ. 

Aσημένιο μετάλλιο για τον Κώστα Φιλιππίδη 

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατέκτησε χθες το ασημένιο μετάλλιο επίσης στο επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, περνώντας πάνω από τα 5,85μ με την πρώτη προσπάθεια. Ο Φιλιππίδης αν και ξεκίνησε τον αγώνα του με χαμένο άλμα στα 5,35μ συνέχισε απόλυτα εύστοχα στα 5.50μ, 5,60μ και 5,70 μέτρα. Στη συνέχεια μετά το άκυρο άλμα στο 5,75μ επέλεξε να πάρει το ρίσκο και να συνεχίσει στα 5,80μ, απόφαση που τον δικαίωσε αφού το πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Σε εκείνο το σημείο ο Φιλιππίδης έκανε την υπέρβαση και πέρασε με την πρώτη τα 5,85μ, ύψος που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Πιοτρ Λίσεκ ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ο Πολωνός πέρασε τα 5,85μ, όπως και ο Έλληνας αθλητής, όμως, είχε λιγότερες χαμένες προσπάθειες και έτσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ένας άλλος Πολωνός, ο Πάβελ Βογιεκόβσκι, συμπλήρωσε το βάθρο, επίσης με άλμα στα 5,85 μέτρα. 

Χάλκινο μετάλλιο η Βούλα Παπαχρήστου

Νωρίτερα σήμερα, η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν με άλμα στα 14,24μ δείχνοντας και στο Βελιγράδι ότι είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων. Είχε σταθερά άλματα, όλα πάνω από τα 14 μέτρα. Στην πρώτη της προσπάθεια έκανε 14,04μ, στη δεύτερη 14.20μ, στην Τρίτη έφτασε τα 14.24μ και έκανε το τελευταίο της έγκυρο άλμα στα 14.17μ ενώ τα επόμενα δύο ήταν άκυρα. Η Γερμανίδα Κριστίν Γκιέρις κατέκτησε το χρυσό με 14,37μ και το ασημένιο η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού Πατρίτσια Μαμόνα, που έφτασε στα 14,32 μέτρα.

Η χώρα μας έφτασε τα 29 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου