9 Αυγούστου 2017

Forbes: Οι πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο

Την έβδομη κατά σειρά ετήσια λίστα με τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου (The World’s Most Innovative Companies) δημοσίευσε το Forbes. Μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια στη δεύτερη θέση, η Salesforce κατάφερε τελικά να ξεπεράσει την Tesla Motors (που ήλθε δεύτερη), επανακτώντας την "κορυφή" ως η πιο καινοτόμα εταιρεία - τίτλος που η εταιρεία κατείχε ήδη από την πρώτη έκδοση της λίστας το 2011 και μέχρι το 2015. 

Η Amazon "σκαρφάλωσε" 8 θέσεις, κατακτώντας την τρίτη θέση φέτος, 20 χρόνια μετά από την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Ολοκληρώνοντας το top 5, την τέταρτη θέση εξασφάλισε η Shanghai Raas Blood Products, ενώ πέμπτη ήλθε η Netflix.

Η λίστα με τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου (που το Forbes κατάρτισε από κοινού με τη συμβουλευτική εταιρεία Innovator’s DNA) υποδεικνύει το πώς νέοι "παίκτες" έρχονται για να ταράξουν τα νερά σε διάφορους τομείς, καινοτομώντας και κερδίζοντας την προσοχή των επενδυτών. 

Φέτος στις αξιοσημείωτες νέες αφίξεις περιλαμβάνονται η Pandora (στην 75η θέση), η Ulta Beauty (στην 34η θέση), η Constellation Software (στην 22η θέση) και η GenMab (στην 39η θέση). Μάλιστα, οι παλαιότερα πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες Procter and Gamble (στην 89η θέση), Anheuser Busch (στην 54η θέση), Intuit (στην 66η θέση), Yahoo Japan (στην 84η θέση) και Pepsico (στην 95η θέση) επέστρεψαν στο top 100. 

Στη λίστα του Forbes με τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου κυριαρχούν οι εταιρείες από τις ΗΠΑ. Πάντως στο top 10 συμπεριλαμβάνονται και 4 εταιρείες από την Ασία που αυξάνονται σε 6 στο top 20. 

Το top 10 των πιο καινοτόμων εταιρειών στον κόσμο (Εταιρεία, Χώρα, Τομέας) διαμορφώνεται ως εξής:

1. Salesforce.com Inc, ΗΠΑ, Εταιρεία λογισμικού
2. Tesla Inc, ΗΠΑ, Αυτοκινητοβιομηχανία
3. Amazon.com, ΗΠΑ, Λιανικό εμπόριο
4. Shanghai Raas Blood Products Co. LTD, Κίνα, Βιοτεχνολογία
5. Netflix Inc, ΗΠΑ, Διαδικτυακό Λιανικό εμπόριο
6. Incyte Corp, ΗΠΑ, Βιοτεχνολογία
7. Hindustan Unilever Limited, Ινδία, Προϊόντα καθημερινής χρήσης
8. Asian Paints Limited, Ινδία, Χημικά προϊόντα
9. Naver, Νότια Κορέα, Λογισμικό και Υπηρεσίες Ίντερνετ
10. Regeneron Pharmaceuticals, ΗΠΑ, Βιοτεχνολογία

Ολόκληρη η λίστα του Forbes, εδώ

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου