5 Φεβρουαρίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.2.2018

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα με βασικό ομιλητη τον Μίκη Θεοδωράκη. Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr

Ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

«Η Μακεδονία είναι μία. Και ήταν, είναι και θα είναι ελληνική» τόνισε την Κυριακή ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του, στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος από πλήθος κόσμου που διαδήλωνε την αντίθεσή του στην σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ με τον όρο "Μακεδονία", που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

"Μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα για μια τέτοια απόφαση" τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης και ζήτησε δημοψήφισμα. «Για μας η θέση του Ελληνικού Λαού στο συγκεκριμένο θέμα είναι τόσο σαφής, σταθερή και αυτονόητη, που δεν χρειάζεται Δημοψήφισμα. Εάν όμως κάποια Κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία, απλή ή σύνθετη, που θα περιέχει το όνομα "Μακεδονία", δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον Ελληνικό Λαό. Στην περίπτωση αυτή το Δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Γιατί μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα για μια τέτοια απόφαση» είπε.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε λόγο και για την «αριστερίστικη» μορφή του φασισμού την πιο επικίνδυνη. Είπε συγκεκριμένα:
«Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα -μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου- να είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα να περιφρονώ και να μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προ παντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την «αριστερίστικη». Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι και δειλοί τρομοκράτες. Σαν αυτή των μειοψηφιών που κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αστών πολιτικών και που είναι πονηροί, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο!»

Σχετικές αναρτήσεις:
Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4.2.2018
Κυβερνητικές αντιδράσεις στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου