10 Φεβρουαρίου 2018

Διέρρευσαν τα στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρος στην υπόθεση Novartis

Γραμματέας του αντιπροέδρου της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Φρουζή, είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα χθες στο zougla.gr, η προστατευόμενη μάρτυς που φέρεται να αποκάλυψε πρώτη τα στοιχεία για τον χρηματισμό και τις περίεργες πρακτικές των στελεχών της Novartis.

Αν και τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα που της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς, ωστόσο, το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος περιλαμβάνονται κανονικά στα έγγραφα που απέστειλε το FBI και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σύμφωνα πάντα με το zougla.gr,

η Μαρία Μαρανγγέλη ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ, επί Βουρλούμη. Ο κ. Φρουζής φέρεται να της είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και έτσι την πήρε μαζί του στη νέα του θέση στη Novartis. Εκεί έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα για λογαριασμό του και κρατούσε όλες τις σημειώσεις του.

Ωστόσο οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Ιταλό μάνατζερ της θυγατρικής «Novartis» στην Ελλάδα, Riccardo Canevari δεν ήτανε ποτέ άριστες. Κάποια στιγμή ο κ. Φρουζής υποβάλλει και την παραίτησή του για λόγους υγείας στην εταιρεία. Τότε φαίνεται να κλονίζεται και η επαγγελματική του σχέση με την γραμματέα του. Εξακολουθεί όμως ο κ. Φρουζής να διατηρεί 
με τη Novartis εξαιρετικά φιλικές σχέσεις, που του επιτρέπουν να κρατήσει ακόμη και το εταιρικό αυτοκίνητο για μερικούς μήνες. 

Όταν επιστρέφει στο γραφείο του για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα ανακαλύπτει πως όλα έχουν εξαφανιστεί (υπολογιστές, φάκελοι κλπ). Τότε μηνύει τη γραμματέα του, Μαρία Μαρανγγέλη, όχι μόνο για την κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων αλλά και για την υπεξαίρεση εκ μέρους της ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Ταυτόχρονα, στέλνει στην εταιρεία Novartis εξώδικο, αναφέροντας όλα όσα αφορούν την γραμματέα του και ζητάει να του δοθούν τα προσωπικά του αντικείμενα και τα ηλεκτρονικά του αρχεία. Πάντως, παρά το γεγονός αυτό, η εταιρεία  διατηρεί την γραμματέα στη θέση της. 

Η εξέλιξη της υπόθεσης και η εμπλοκή της Μαρίας Μαρανγγέλη στην υπόθεση Novartis με τις καταθέσεις της στην εισαγγελία διαφθοράς, "καταδεικνύει πως η γραμματέας του Φρουζή, γνώριζε πολλά, έπραττε πολλά και αναμειγνυόταν στα πάντα", αναφέρει το zougla.gr

"Με χρονική ακρίβεια λεπτού της ώρας αναφέρει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που απεστάλησαν από τον Κωνσταντίνο Φρουζή προς τα ανώτατα στελέχη της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία, με τα οποία ζητεί αύξηση του προϋπολογισμού κατά 200.000 ευρώ, χρήματα που, σύμφωνα με τους μάρτυρες, προορίζονταν για δωροδοκίες". 

Πηγή (και ολόλκηρο το δημοσίευμα με τίτλο «Aυτή είναι το "βαθύ λαρύγγι"»): zougla.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Προανακριτική για τη Novartis θα προτείνει ο Αλ. Τσίπρας
Την αλήθεια χωρίς κουκούλες για την υπόθεση Novartis
Novartis: Τι κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» για τη μίζα των €40 εκατ.
Handelsblatt: Μίζες της Novartis σε Έλληνες πολιτικούς;
Novartis: Μίζες 50 εκατ. ευρώ σε κρατικούς αξιωματούχους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου