8 Φεβρουαρίου 2018

Την αλήθεια χωρίς κουκούλες για την υπόθεση Novartis

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της εταιρείας Novartis που τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και "κελάηδησαν"», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1. Τα στελέχη αυτά έπαιρναν τις μίζες και για να ελαφρύνουν τη θέση τους προέβησαν στις αποκαλύψεις, συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι "προστατευόμενοι" μάρτυρες, αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος».

Κοντονής: Η κυβέρνηση «φυσικά και δεν γνωρίζει»

Η κυβέρνηση «φυσικά και δεν γνωρίζει» ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis υποστήριξε στο βραδινό δελτίο του Star ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, παίρνοντας έτσι σαφείς αποστάσεις από την τοποθέτηση Πολάκη. 

«Το καθεστώς των μαρτύρων το αποδίδει σε αυτούς μόνο η Δικαιοσύνη με συγκεκριμένες πράξεις. Επομένως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει. Κανένας. Εάν υπάρχουν εικασίες σας λέω ότι μόνο στο επίπεδο αυτό μπορεί να κάνει κάποιος μία τοποθέτηση. Αλλά και πάλι τέτοιες τοποθετήσεις δεν βοηθάνε. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Είναι αδύνατο», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

ΝΔ: Να καταθέσουν «χωρίς κουκούλες» οι προστατευόμενοι μάρτυρες 

Μετά τις δηλώσεις Πολάκη η Νέα Δημοκρατία καλεί τους προστατευόμενους μάρτυρες να καταθέσουν "χωρίς κουκούλες", στη Βουλή. 

«Η δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία. Μετά τη δήλωση Πολάκη, η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κυρ Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση επιδιώκει να απροσανατολίσει 

Ανάλογες ήταν λίγο νωρίτερα και οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να απροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει... Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα... Προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες. Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος Δικαίου».

Και απαιτεί ο κ. Μητσοτάκης την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς κουκούλες: «Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει» αναφέρει ο 
πρόεδρος της ΝΔ... 

Μαξίμου: Απόπειρα εκφοβισμού της Δικαιοσύνης 

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για απόπειρα εκφοβισμού της Δικαιοσύνης: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους» επισημαίνει και προσθέτει:

«Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει». Και 
καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού«Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis».

Και ένα μικρό αυτονόητο σχόλιο: 

Ας μην μας διαφεύγει ότι το ζητούμενο στην υπόθεση Novartis είναι η πλήρης αλήθεια και μόνο, χωρίς κουκούλες. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσον την αλήθεια αυτή μπορούν να αποκαλύψουν κουκουλοφόροι, χωρίς ονοματεπώνυμο, προστατευόμενοι μάρτυρες. Αν και εφόσον φυσικά η υπόθεση δεν έχει ήδη ξεστρατήσει στην εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, nd.gr, naftemporiki.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Novartis: Τι κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» για τη μίζα των €40 εκατ.
Handelsblatt: Μίζες της Novartis σε Έλληνες πολιτικούς;
Novartis: Μίζες 50 εκατ. ευρώ σε κρατικούς αξιωματούχους






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου