28 Φεβρουαρίου 2018

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Συμμετείχα και εγώ στα εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis»

Το θέμα έχει έκταση και βάθος. Δεν υπήρχε και εξακολουθεί να μην υπάρχει άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης των γιατρών παρά μόνο μέσω των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν και εξακολουθούν είναι στα νύχια των εταιρειών. Αυτό τουλάχιστον είπε λίγες μέρες πριν ο γιατρός-βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιώργος Καΐσας.

«Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης» είπε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2.

Είπε επίσης ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ο ίδιος ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

"Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση" είπε ο κ. Καΐσας.

Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε ποτέ επώνυμες καταγγελίες εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες, στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων. 

Και φυσικά τίποτα δεν έχει αλλάξει, ούτε κατά τα τρία τελευταία χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: evros-news.gr 
Περισσότερα για το θέμα στο statusradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου