10 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός NΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος

Εκτός Nέας Δημοκρατίας τίθεται με απόφαση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες. Με τις αναρτήσεις αυτές ζητούσε την απομάκρυνση του Αδωνι Γεωργιάδη λόγω εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Η ολιγόλογη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, αναφέρει: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι όπως έχει εξ' αρχής πει δημόσια ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο, συνέχιζαν, «είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο 
Ευάγγελος Αντώναρος στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για «σεξιστή εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενο (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτό αντιπρόεδρο», ο οποίος μάλιστα «αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης», κατηγορώντας τον ακόμη ότι με την συμπεριφορά του «λεκιάζει» την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης.

Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν τη διαγραφή του Ευ. Αντώναρου:

Η σημερινή ανάρτηση του κ. Αντώναρου είναι η εξής: 

Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κσθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους...
Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.
Αλλωστε ενας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός.

Νωρίτερα, την Παρασκευή ο κ. Αντώναρος είχε προχωρήσει στην ακόλουθη ανάρτηση φωτογραφίζοντας τον κ. Γεωργιάδη, χωρίς ωστόσο να τον ονοματίζει:
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του.
Ακόμη κι αν γίνεται "τσίρκολο", όπως λέγανε οι παλιότεροι.
Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του.
Οχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο -- και μάλιστα δοτό.
Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπει.
Αυτό είναι σπαράδεκτο κι ασυγχώρητο -- ειδικά οταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι σμιφισβητήσιμη.
Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρις χασιμο χρόνου.

Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος, δημοσιογράφος, διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου 2004 ορίστηκε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ στις 23 Οκτωβρίου 2008 ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 συμπεριλήφθηκε πέμπτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ χωρίς αρχικά να εκλεγεί. Την ίδια μέρα όμως λόγω της παραίτησης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιώργου Σουφλιά, η 5η θέση έγινε εκλόγιμη με συνέπεια να εκλεγεί εν τέλει βουλευτής. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών αλλά απέτυχε να επανεκλεγεί. 

Πηγές: facebook.com/evangelos.antonaros, kathimerini.gr, el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου