3 Φεβρουαρίου 2018

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Επίθεση στο σπίτι που διαμένει ο Μίκης Θεοδωράκης κοντά στην Ακρόπολη, ο οποίος θα είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών στο αυριανό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα πέταξε κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψε απειλητικά μηνύματα με σπρέι στον τοίχο της οικίας, προτού εγκαταλείψει το σημείο. 


Ένα από τα συνθήματα μάλιστα αναφέρει: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος». 

Η δική τους ιστορία, όποια και αν είναι αυτή, από που άραγε αρχίζει; Και πως σκοπεύουν να την τελειώσουν; Θα είχε ενδιαφέρον αν μας έλεγαν! 


Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ στο σημείο έσπευσε η αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά προσαγωγή. 

Παρά την επίθεση, ο μουσικοσυνθέτης δήλωσε στα "Τα Νέα": «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος». Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους». 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες». 

O ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοινωσή του αναφέρει: «Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα». 

Πηγές: Με στοιχεία από tanea.gr, AΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, nd.gr, syriza.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου