22 Μαρτίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 22.3.2021

Ελληνική σημαία 4.000 τ.μ. τοποθέτησε στον Υμηττό ο Δήμος Γλυφάδας.
Κέρινο ομοίωμα του Τραμπ απομακρύνθηκε από Μουσείο γιατί ο κόσμος το χτυπούσε. 
Έγχρωμη η Μπριτάνια στα συλλεκτικά βρετανικά νομίσματα του 2021.


Ελληνική σημαία 4.000 τ.μ. στον Υμηττό

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία -οκτώ φορές πιο μεγάλη από αυτήν που είχε τοποθετηθεί την 28η Οκτωβρίου- κυματίζει στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. Στο κάτω μέρος της έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό γαιόπανο, ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να παραμείνει εκεί για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Είναι ορατή από παντού και το βράδυ φωτίζεται.

«Τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού, 4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ, για να είναι ορατή από παντού» τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Ο Δήμος Γλυφάδας ευχαριστεί για τη συνεργασία την εταιρεία «Ζαμπούρης Α.Ε.», η οποία κατασκεύασε τη σημαία και ανέλαβε το ήμισυ του κόστους. Ευχαριστεί, επίσης, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Δήμου για την πολύ μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που καταβλήθηκε.

Πηγή: glyfada.gr 

Κέρινο ομοίωμα του Τραμπ απομακρύνθηκε από Μουσείο 

Κέρινο ομοίωμα του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε από τον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Louis Tussaud στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, και μεταφέρθηκε σε αποθήκη… για δική του ασφάλεια, αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να το προστατεύσουν.

Οι επισκέπτες του Μουσείου, που φιλοξένησε το γλυπτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν αντιδρούσαν με μεγάλη ευπρέπεια στο ομοίωμα του Τραμπ και το γέμιζαν γρατζουνιές και βαθουλώματα από γροθιές.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Έγχρωμη η Μπριτάνια στα συλλεκτικά βρετανικά νομίσματα 

Το Royal Mint, το βρετανικό νομισματοκοπείο που είναι επιφορτισμένο με την παραγωγή όλων των νομισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, κυκλοφόρησε ένα νέο σχέδιο νομισμάτων περιορισμένης έκδοσης που απεικονίζει την εθνική φιγούρα Μπριτάνια για πρώτη φορά ως έγχρωμη γυναίκα. Σχεδιασμένο από τον διάσημο καλλιτέχνη, Π. Τζ. Λιντς, το νομισματοκοπείο έρχεται ως μέρος της συλλογής Britannia του 2021 - μια σειρά κερμάτων που εκδίδει ένα νέο σχέδιο κάθε χρόνο.

Η Μπριτάνια ήταν το λατινικό όνομα που δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους Ρωμαίους μετά την εισβολή τους το 43 μ.Χ. Η γυναίκα πολεμιστής έγινε η προσωποποίηση των βρετανικών νησιών και απεικονίζεται στο νόμισμα της χώρας από το 1672.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου