11 Μαρτίου 2021

Αποσύρει τον όρο «κανονικός» από τα προϊόντα της η Unilever

Θα πάψει να χρησιμοποιεί τον όρο "normal" για τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων γιατί κάνει τους περισσότερους να νιώθουν ... αποκλεισμένοι.

Τον χαρακτηρισμό «κανονικός» (normal) για τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης εγκαταλείπει η πολυεθνική εταιρεία Unilever, κατασκευάστρια των Dove, Vaseline και Axe. Ο κολοσσός των καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε χθες ότι θα πάψει να χρησιμοποιεί τον όρο για τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων, αφαιρώντας τον από τις συσκευασίες της. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία ελήφθη μετά τις «πρόσφατες μελέτες για την εμπειρία των καταναλωτών με τις εταιρείες προϊόντων ομορφιάς, οι οποίες έδειξαν ότι η χρήση του όρου “κανονικός” για το δέρμα ή τα μαλλιά κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να νιώθουν αποκλεισμένοι». 

Η Unilever είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων λιανεμπορίου, με 2,5 δισεκατομμύρια πελάτες σε πάνω από 190 χώρες του κόσμου. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι η πρόσφατη έρευνα που παρήγγειλε έδειξε ότι «επτά στους δέκα ερωτηθέντες συμφωνούν ότι η χρήση του όρου “κανονικός” στις συσκευασίες και τις διαφημίσεις επιδρά αρνητικά. Το ποσοστό αυτό στους νέους 18 με 35 ετών φθάνει το 80%. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δίνουν πλέον μεγαλύτερη σημασία στη στάση της εταιρείας απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα, επηρεάζοντας την απόφασή τους να αγοράσουν κάποιο προϊόν».

«Συνειδητοποιώ ότι η αφαίρεση του όρου “κανονικός” από τα προϊόντα και τις συσκευασίες μας δεν θα λύσει το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού, πρόκειται όμως για ένα σημαντικό βήμα μπροστά», λέει η Σάνι Τζαΐν, στέλεχος της Unilever.

Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Αφού όμως η Unilever λέει ότι το "κανονικό" κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται αποκλεισμένοι, (Unilever says "normal" makes people feel excluded), πως σχολιάζεται αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ως κάποια μέτρα της εταιρείας για την ομαλοποίηση του «κανονικού»:
helenmaryh @HelenMaryH
Unilever takes steps to normalise 'normal' in advertising (via Passle) by
@LewisSilkin 


Πως η εταιρεία συνειδητοποίησε ότι όλοι οι τύποι δέρματος είναι «φυσιολογικοί»:
Mic @mic
Unilever apparently realized that all skin types are 'normal.'


Πως για την Unilever το νέο κανονικό δεν είναι φυσιολογικό:
WWD @wwd
For consumer giant Unilever, the new normal is no normal.


Σαν μια προσπάθεια να διευρύνει η Unilever τον ορισμό της ομορφιάς:
FOX 11 Los Angeles @FOXLA
Unilever, which owns many beauty and personal care brands like Dove and Simple, will drop the word “normal” from its products in an effort to broaden the definition of beauty.​

Η ανακοίνωση της Unilever συνεχίζει αναφέροντας ότι η εταιρεία θα πάψει να αλλοιώνει ψηφιακά το σχήμα του σώματος, το μέγεθος, τις αναλογίες ή το χρώμα του δέρματος ανθρώπων στις διαφημίσεις της και θα αυξήσει την παρουσία ανθρώπων από διάφορες φυλετικές ομάδες, οι οποίοι υποεκπροσωπούνται αυτή τη στιγμή.

Πηγές: kathimerini.gr , 
twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου