31 Μαρτίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 31.3.2021

Το σουρεαλιστικό ποίημα («Αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια & μαρούλια...») του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή.

Κόκκινη κάρτα σε Λαυρεντιάδη για προβλήτα στο λιμάνι της Καβάλας.


Το σουρεαλιστικό ποίημα του Κουτσούμπα 

Σφοδρή επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας  χαρακτηρίζοντας την πρόταση της πλειοψηφίας, για «σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016», ως μια προσπάθεια του συστήματος να συντηρήσει την αποπροσανατολιστική και διπολική αντιπαράθεση.

Ο γενικός γραμματέας ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θέλησε μάλιστα με ένα παλιό σουρεαλιστικό ποίημα να δώσει το στίγμα της συζήτησης: «Αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια & μαρούλια, μια παντόφλα στο κρεβάτι, βάσανα που ‘χει η αγάπη, ωραία που 'νε η Λειβαδιά, χωρίς καμια αιτία!» είπε και πρόσθεσε: «τόση ψυχεδέλεια»! (το σχετικό απόσπασμα στο https://www.youtube.com/watch?v=mPf9IqbZWQQ)

Για το ΚΚΕ τα δύο κόμματα δεν απευθύνονται με ειλικρίνεια στους πολίτες, καθώς -όπως είπε ο γ.γ.- καημός τους είναι να κάνουν τα κοκοράκια εδώ μέσα για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. «Ανακάτωμα της τράπουλας ήταν ο νομός Παππά, και όχι να πληρώσουν οι καναλάρχες τις άδειες», είπε. Να σημειώσουμε εδώ ότι στην σχετική ψηφοφορία οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών».

Πηγή: cnn.gr
Σχετική ανάρτηση: Προανακριτική για Ν. Παππά αποφάσισε η Βουλή

Κόκκινη κάρτα σε Λαυρεντιάδη για το λιμάνι της Καβάλας


Δεν ήταν έκπληξη αλλά επειδή ποτέ κανείς δεν ξέρει, η χθεσινή απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να αποκλείσει από την δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την υπό παραχώρηση του προβλήτα Φίλιππος Β στο λιμάνι της Καβάλας το σχήμα συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έφερε ανακούφιση σε αρκετούς στην αγορά που θεωρούν πως η δράση του συγκεκριμένου επιχειρηματία την πρώτη δεκαετία της χιλιετίας συνέβαλε στα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και όχι μόνο. Εξάλλου, στην στην Β’ φάση του διαγωνισμού πέρασαν 6 κοινοπραξίες. 

Πηγή: moneyreview.gr
Σχετική ανάρτηση: Καταδίκη Λ. Λαυρεντιάδη της Proton Bank (8.1.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου