30 Σεπτεμβρίου 2021

Σεπτέμβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Σεπτεμβρίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, το τέταρτο κύμα της πανδημίας με τις αντιδράσεις των αντιεμβολιαστών, ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη, το άνοιγμα των σχολείων και οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάμω αριστερά: Η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση (που τελικά ματαιώθηκε) του Ευάγγελου Αποστολάκη ως υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Τράβα ο ένας (Τσίπρας) από δώ και ο άλλος (Μητσοτάκης) από κει, άχρηστη την κάνανε τη μαριονέτα! Και «ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (1.9.2021).

Πέθανε στα 96 του χρόνια ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στις 2.9.2021, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού και αγωνιστή, που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, ένα σκίτσο του Πάνου Μαραγκού:

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο Πολάκης! Πρώτος το ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας. Εμφάνισε όμως η περίπτωσή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες "δήθεν παρενέργειες"! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (11.9.2021):

Ανοίγουν την 
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία. Είμαστε έτοιμοι; Πανέτοιμοι για το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (12.9.2021):

Ολοκληρώθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα το Ράλλυ Ακρόπολις με νικητή τον 20χρονο Φινλανδό Κάλε Ροβάνπερα. Την εκκίνηση στον αγώνα, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, την έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία για μια ακόμα θεαματική προβολή του! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (14.9.2021): 

Πακέτο μέτρων, ποσού 3,5 δισεκ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με φορολογικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και κίνητρα για τους νέους, ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Συνεπώς, όπως μας έλεγε και ο πρών πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, «λεφτά υπάρχουν»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (16.9.2021):

Στην ακύρωση της παραγγελίας γαλλικών υποβρυχίων από την Αυστραλία, οδήγησε η συμφωνία «AUKUS» μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας, κάτι που προκάλεσε την οργή της Γαλλίας. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στην EUMED9 με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, του λέει - στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (18.9.2021)- να μην στεναχωριέται, «θα πάρουμε εμείς τα υποβρύχια»!

Ο πατέρας του, που δεν έκανε το εμβόλιο, τον κόλησε κορωνοϊό. Ήταν μια αφορολόγητη γονική παροχή! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στo «protagon.gr» (19.9.2021). Σημειώνεται ότι στο πακέτο των μέτρων με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, περιλαμβάνεται και η κατάργηση του φόρου σε γονικές παροχές-δωρεές έως 800.000 ευρώ, από 1η Οκτωβρίου 2021:

Για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη ΔΕΘ, μετά από έναν ανιαρό αγώνα, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και δημοσιογράφος) Στέλιος Κούλογλου. Και άρχισαν οι «αναταράξεις» τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις... «Αν εσυ είδες "ισοπαλία" στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά» έγραψε ο Π. Πολάκης. Ας έρθει λοιπόν στα όργανα (στην γκιλοτίνα) να πει ο κ. Κούλογλου την άποψή του! Ελευθερία λόγου έχουμε! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου (21.9.2021):

Βία και μηνύσεις από αντιεμβολιαστές γονείς εις βάρος των εκπαιδευτικών στα σχολεία, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (23.9.2021):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Δείτε και αυτά:
Αύγουστος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούνιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου