13 Δεκεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 13.12.2023

Και ποιός είναι αυτός που κινεί το νήματα στις μαριονέτες; Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. 
«Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς, αφού μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και φωτοβολίδες». Κάπως έτσι κατέθεσε στις αρχές ο 18χρονος οπαδός που ομολόγησε πως εκτόξευσε τη φωτοβολίδα που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Το σύντομο ρεπορτάζ:

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη επισκέφθηκαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, όπου ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο. Θεωρούν ότι έτσι "έκαναν το καθήκον τους"!

Μια μέρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε "Μέτρα για την οπαδική βία". Συγκεκριμένα, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, θα διεξάγονται για τους επόμενους δύο μήνες (μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024), οι αγώνες της Super League. Μέχρι τότε θα εξεταστεί αν οι ΠΑΕ έχουν εγκαταστήσει στα γήπεδα κάμερες υψηλής ευκρίνειας και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών» θα ισχύσει και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Όλα αυτά στον απόηχο των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού και τη σύλληψη του 18χρονου οπαδού ο οποίος ομολόγησε πως εκτόξευσε τη φωτοβολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου