30 Δεκεμβρίου 2023

Με ισχυρά κέρδη 39% το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2023

Με τις καλύτερες αναμνήσεις αφήνει πίσω της το 2023 η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να έχει 
ετήσια απόδοση +39,08% και τον τραπεζικό δείκτη 65,73%, σε μια "πορεία πρωταθλητισμού" που ξεπέρασε κατά πολύ τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δείκτες και όχι μόνο.

Παρά τους χαμηλούς τόνους των τελευταίων ημερών και το αναμενόμενο profit taking ειδικά στις τράπεζες, οι επενδυτές δεν άφησαν τον Γενικό Δείκτη να απομακρυνθεί από το ορόσημο των 1.300 μονάδων.

Ειδικότερα, στην συνεδρίαση της Παρασκευής, της τελευταίας εργάσιμης ημέρας της χρονιάς, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του 2023 στις 1.293,14 μονάδες με ημερήσια άνοδο 0,58% και τζίρο στα 61,7 εκατ. ευρώ 

Έτσι το 2023 έφυγε με συνολική απόδοση 39,08% για τον ΓΔ, υπερδιπλάσια σχεδόν του γερμανικού DAX (περίπου 20%) την ώρα που ο γαλλικός CAC 40 "περιορίζεται" στο +16% και ο βρετανικός FTSE 100 ολοκλήρωνε το έτος μόλις 3,6% υψηλότερα από πέρυσι.

Ενδεικτικό είναι ότι ο ΓΔ "κοίταξε" στα ίσια την "ατμομηχανή" φέτος της Wall Street, τον εντυπωσιακό Nasdaq που οδεύει σε κλείσιμο του 2023 με +44%, ενώ ξεπέρασε κατά πολύ το +24,6% του "δείκτη των δεικτών" S&P 500 και το …μόλις +13,8% του Dow Jones.

Υπό αυτό το πρίσμα ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η πορεία του τραπεζικού δείκτη που έγραψε το θηριώδες 65,73%. Προς σύγκριση μάλιστα, η πολύ καλή χρονιά του κλαδικού δείκτη των ευρωπαϊκών τραπεζών οδεύει προς ολοκλήρωση με το 1/3 περίπου της απόδοσης του ελληνικού, στο +23,7%.

Την ίδια ώρα, η υψηλή κεφαλαιοποίηση του FTSE έκλεισε με ετήσια κέρδη 38,7%, ενώ ακόμα καλύτερα κινήθηκε η μεσαία του FTSEM με +59,47%.

Ουσιαστικά η ελληνική αγορά αξιοποίησε πλήρως στο πρώτο εξάμηνο την προεξόφληση της επαναφοράς της αξιολόγησης της χώρας σε επίπεδο επενδυτικής βαθμίδας (
DBRS: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα και Αναβάθμιση από S&P: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα), φτάνοντας έως και τις 1.345 μονάδες στο υψηλότερο κλείσιμο του έτους στα τέλη Ιουλίου (25/7).

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα καθοδικό σκέλος που οδήγησε τον ΓΔ έως και τις 1.111 μονάδες στις αρχές του Οκτωβρίου, το οποίο όμως επιβεβαίωσε τελικά την ποιότητα της φετινής ανόδου, με τη νέα κίνηση που επανέφερε την αγορά στην περιοχή των 1.300 μονάδων.

ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ το 2023

Σε επίπεδο μήνα, ο Δεκέμβριος ολοκληρώθηκε με άνοδο 1,41% για τον ΓΔ, μικρά κέρδη 0,33% για τον FTSE και απώλειες 1,95% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με άλμα 6,24%.

Economist: Η Ελλάδα στην κορυφή για τις επιδόσεις της στην οικονομία

Πρώτη στη λίστα 35 χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία για το 2023 φιγουράρει η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του Economist. Η κατάταξη βασίζεται σε πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες: τον πληθωρισμό, το «εύρος πληθωρισμού», το ΑΕΠ, την απασχόληση και τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου. 

Αλλά εκείνο στο οποίο ξεχωρίζει είναι η αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της ελληνικής αγοράς κατά 43,8%. «Για ένδοξες αποδόσεις μετοχών, κοιτάξτε χιλιάδες μίλια δυτικά – στην Ελλάδα. Εκεί η πραγματική αξία του Χρηματιστηρίου έχει αυξηθεί κατά πάνω από 40%. Οι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν και πάλι για τις ελληνικές εταιρείες καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τις αγορές», αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Γεγονότα και διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2023

Δείτε στη συνέχεια κάποια από τα πλέον σημαντικά χρηματιστηριακά γεγονότα του 2022, καθώς και τις συνεδριάσεις με τις μεγαλύτερες μεταβολές (θετικές ή αρνητικές) της χρονιάς (ξεκινώντας από το τέλος) στις αναρτήσεις μας:

2 Δεκεμβρίου 2023
Fitch: Επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα 
Στην αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου (πιστοληπτικής ικανότητας) σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές (outlook), από ΒΒ+, προχώρησε ο οίκος Fitch, δίνοντας στην Ελλάδα, αργά το βράδυ της Παρασκευής, την επενδυτική βαθμίδα. (...)

14 Νοεμβρίου 2023 
Χρηματιστήριο: Με άνοδο 2,5% στις 14.11.2023 μετά από Τραπεζικό ράλι
Στο +5,9% ο τραπεζικός δείκτης μετά την προσφορά του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα. 
Ισχυρό άλμα που συνοδεύτηκε από εκτίναξη των συναλλαγών πραγματοποίησε το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η εκρηκτική ζήτηση για την προσφορά του ΤΧΣ στην Εθνική κινητοποίησε μαζικά αγοραστές με αιχμή τους τραπεζικούς τίτλους και τις κινήσεις στην πορεία να διευρύνονται στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. (...)

3 Νοεμβρίου 2023
Η ΔΕΗ εξαγοράζει την Κωτσόβολος 
Την υπογραφή συμφωνίας με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. (...)

23 Οκτωβρίου 2023
UniCredit: Προσφορά για την απόκτηση των μετοχών του ΤΧΣ στην Alpha Bank
Η μεγάλη ιταλική τράπεζα Unicredit θα υποβάλλει προσφορά προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την αγορά του συνόλου των μετοχών (9%) που αυτό σήμερα κατέχει στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας των δύο τραπεζών. Παράλληλα οι δύο τραπεζες προχωρούν στη συγχώνευση των θυγατρικών τους τραπεζών στη Ρουμανία και τη δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη ρουμάνικη τραπεζική αγορά με την Alpha Bank να διατηρεί ποσοστό 9,9% στο νέο σχήμα. (...)

21 Οκτωβρίου 2023
Αναβάθμιση από S&P: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα
Ο οίκος Standard & Poor’s (S&P) αναβάθμισε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, κατά μία κλίμακα το αξιόχρεο της Ελλάδας, στο ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές (outlook), από ΒΒ+, επικαλούμενος τη σταθερή προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της. Είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις μεγάλους οίκους αξιολόγησης, τους οποίους λαμβάνει υπόψη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που προχώρησε στην κίνηση αυτή, καθώς είχε προηγηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου ο καναδικός οίκος DBRS. (...)

10 Οκτωβρίου 2023
Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος 4,2% στις 10.10.2023
Στις παρυφές των 1.160 μονάδων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες επανήλθε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, θυμίζοντας τις καλές μέρες του πρώτου εξαμήνου του έτους. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 4,19%, για να κλείσει στις 1.157,85 μονάδες, σε μια προσπάθεια να βάλει γερές βάσεις για να μπορέσει να αφήσει πίσω του την παρατεταμένη περίοδο της πτωτικής διόρθωσης και να ανατρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στην αγορά τελευταία. (...)

30 Σεπτεμβρίου 2023
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 7,86% τον Σεπτέμβριο
Να κρατήσει, έστω και την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, το ψυχολογικό όριο των 1.200 μονάδων και να "μαζέψει" τις απώλειες του μήνα, κατάφερε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, κλείνοντας όμως τον Σεπτέμβριο με απώλειες που ξεπέρασαν το 7,8%, κόντρα στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί (αλλά και προεξοφληθεί) για τον μήνα της επενδυτικής βαθμίδας.

20 Σεπτεμβρίου 2023
Χρηματιστήριο: Πτώση 2,24% στις 20.9.2023
Στην επικίνδυνη ζώνη των 1.200 μονάδων προσγειώθηκε σήμερα το χρηματιστήριο, καταγράφοντας πτώση 2,24%, τη δεύτερη διαδοχική βουτιά μετά το χθεσινό -1,91%, παρά το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 2,24% και έκλεισε στις 1.200,31 μονάδες, (...)

16 Σεπτεμβρίου 2023
Moody's: Aναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες 
Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, στο Ba1 από Ba3, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, μια εβδομάδα αφού άλλος οίκος αξιολόγησης -ο DBRS- έδωσε στα ελληνικά ομόλογα επενδυτική βαθμίδα. (...)

9 Σεπτεμβρίου 2023
DBRS: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα
Την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα έδωσε στην Ελλάδα ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS αναβαθμίζοντας το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ (low) με σταθερές προοπτικές, από ΒΒ (high) με σταθερές προοπτικές. Είναι ο πρώτος από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκους, ο οποίος δίνει στην Ελλάδα ξανά την επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια. (...)

5 Αυγούστου 2023
Scope: Στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ- η Ελλάδα
O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό της σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές, Ο οίκος ανέφερε ως παράγοντες που οδήγησαν στην αναβάθμιση την ενίσχυση της ευρωπαϊκής θεσμικής στήριξης, την ευνοϊκή πορεία του δημόσιου χρέους και τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα. (...)

1 Ιουλίου 2023
Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη 37,52% στο α' 6μηνο του 2023
Ιδιαίτερα θετικό ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2023 με συνολικά κέρδη 37,52% για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει αυξηθεί κατά 20 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους. Πρωταγωνιστής του πρώτου εξαμήνου ήταν ο τραπεζικός κλάδος με κέρδη 57,52%. (...)

6 Ιουνίου 2023
Χρηματιστήριο: Πάρτι αγοραστών στις 6.6.2023(...) 
Ειδικότερα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,21% στις 1.244,75 μονάδες, κλείσιμο που σηματοδοτεί νέα υψηλά 107 μηνών (από 3/7/2014)... Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,84% στις 1.000,06 μονάδες. (...)

31 Μαΐου 2023
Χρηματιστήριο: Άλμα 12,3% τον Μάιο, τον μήνα των εκλογών 
Με κέρδη 12,30% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε επίπεδο μήνα, μη επιβεβαιώνοντας όσους πίστεψαν στο “sell in May, and go away". Παράλληλα ο Τραπεζικός Δείκτης σημείωσε τον Μάιο άλμα 20,55%. Μεσολάβησαν στις 21 του μήνα οι εκλογές που το αποτελέσμά τους φαίνεται να διασφαλίζει τη συνέχεια της αναπτυξιακής πολιτικής, την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική σύνεση. Από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 31,07% και ο Τραπεζικός κέρδη 49,6%. (...)

22 Μαΐου 2023
Πάνω από +6% το Χρηματιστήριο, λόγω αποτελεσμάτων εκλογών
Πάνω από τις 1.200 μονάδες, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014, έφερε το Χρηματιστήριο Αθηνών η καθαρή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με τον τζίρο μάλιστα να εκτοξεύεται σε πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επίπεδα. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 6,09% στις 1.201,32 μονάδες, σε υψηλό 9 ετών. Στους επιμέρους δείκτες ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 12,47% στις 991,41 μονάδες, (...)

31 Μαρτίου 2023
Απώλειες 6,6% το Χρηματιστήριο τον Μάρτιο του 2023
Βουτιά 18,3% για τις τράπεζες το Μάρτιο
Με κέρδη, αλλά με τον τζίρο καθηλωμένο, έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφήνοντας μια "γλυκόπικρη" γεύση για την ανακοπή της πορείας που χάραξε το πρώτο δίμηνο του έτους, αλλά και τη νέα περίοδο αβεβαιότητας που "εγκαινιάστηκε" μέσα στον μήνα, με την προκήρυξη των εκλογών. (...)

26 Μαρτίου 2023
«Γάμος ελεφάντων» UBS - Credit Suisse
Για την Ελβετία η απορρόφηση της προβληματικής Credit Suisse από την UBS είναι ίσως η συγχώνευση του αιώνα. Είναι όμως η λύση του προβλήματος; Από τη Deutsche Welle: Οι συντονισμένες προσπάθειες για τη διάσωση τραπεζών αποτελούν δίκοπο μαχαίρι για τια κεφαλαιαγορές. (...)

24 Μαρτίου 2023
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 3% στις 24.3.2023
Bουτιά 6% οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρασύροντας σε πτώση 3% τον Γενικό Δείκτη, με τις αναταράξεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες να μαίνονται. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε σήμερα η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. (...)

16 Μαρτίου 2023
Crédit Suisse: «Σωσίβιο» 50 δισ. ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας
Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα πέταξε σήμερα «σωσίβιο» ρευστότητας 50,6 δισ. ευρώ (50 δισ. ελβετικά φράγκα) στην εμβληματική Crédit Suisse, καθώς οι μετοχές της τράπεζας κατακρημνίστηκαν με εφιαλτικό τρόπο χθες Τετάρτη, φτάνοντας να υποχωρούν ακόμη και πάνω από 30% προτού κλείσουν στο –24,24%. (...) 

15 Μαρτίου 2023
Sell off σε Χρηματιστήριο Αθηνών και διεθνείς αγορές στις 15.3.2023
Στο -4,55% ο Γενικός δείκτης στο ΧΑ και στο -8,44% ο τραπεζικός δείκτης. Νέο βαρύτατο πλήγμα δέχθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αυτή τη φορά από το τραπεζικό sell off που προκάλεσε στην Ευρώπη η Credit Suisse. Και αυτό μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τη μίνι τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ, καθώς και την αύξηση του γεωπολιτικού κινδύνου μετά την κατάρριψη του Αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί (και για τη συνέχεια) το πολιτικό ρίσκο στη χώρα μας δεδομένων των δημοσκοπικών μηνυμάτων για τις επερχόμενες εκλογές. (...)

10 Μαρτίου 2023
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 2,5% στις 10.3.2023 
Μεγάλη πτώση 2,5% έφερε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών το παγκόσμιο τραπεζικό sell-off (με αφορμή την κατάρρευση της Silicon Valley Bank*), το οποίο ήρθε να προστεθεί στο ήδη αρνητικό κλίμα που υπήρχε από την αρχή του μήνα στην αγορά, εξαιτίας του περίπλοκου πολιτικού σκηνικού που δημιούργησε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενόψει μάλιστα των γενικών εκλογών τις προσεχείς εβδομάδες. (...)

6 Μαρτίου 2023
Στο -3% το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις 6.3.2023 
Καθαρά πτωτική, η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και το Ελληνικό Χρηματιστήριο να μπαίνει σε τροχιά ισχυρής διόρθωσης. Και αυτό στον απόηχο των σεναρίων – εκτιμήσεων που διακινούνται, βασει των οποίων οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές πάνε πιο πίσω από ότι υπολόγιζε η Αγορά, ενώ το αποτέλεσμά τους γίνεται πιο αβέβαιο καθώς αποτιμώνται οι πολιτικές παράμετροι της τραγωδίας των Τεμπών. (...)

28 Φεβρουαρίου 2023
Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη 10,40% τον Φεβρουάριο του 2023
Με άνοδο 10,40% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τον Φεβρουάριο, ενώ υπεραπέδωσε ο τραπεζικός δείκτης που έκλεισε με κέρδη 20,25% τον ίδιο μήνα. Τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα ανόδου ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη σημερινή συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται από το ράλι επιλεγμένων τίτλων και την έκρηξη τζίρου, στον απόηχο του rebalancing στους δείκτες του MSCI. (...)

13 Φεβρουαρίου 2023
Χρηματιστήριο: Άλμα 2,3% και σε απόσταση "βολής" από τις 1.100 μονάδες
Λίγα βήματα από τον στόχο των 1.100 μονάδων βρέθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επανήλθε στην ανοδική τροχιά με ένα ισχυρό άλμα και ακόμη πιο υψηλό τζίρο, έχοντας στο πλευρό του τις καλύτερες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2023 από την Κομισιόν. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σήμερα Δευτέρα (13/2) με άνοδο 2,32% στις 1.092,91 μονάδες, (...)
Ολοκληρώθηκε σήμερα και η τελευταία συνεδρίαση του μήνα, με τις επιδόσεις του Ιανουαρίου να εκπλήσσουν και τους πλέον αισιόδοξους (January effect*). Με κινητήριο μοχλό τον Τραπεζικό κλάδο, η Εγχώρια Αγορά σημείωσε εντυπωσιακές επιδόσεις, σε επίπεδο βασικών δεικτών και μάλιστα εν μέσω επιφυλακτικού διεθνούς χρηματιστηριακού περιβάλλοντος. (...)

28 Ιανουαρίου 2023
Fitch: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ+
Η πρώτη αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας για το 2023 είναι γεγονός. Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε την χώρα μας στο ΒΒ+ από BB με το outlook να είναι σταθερό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απέχουμε πια μία κλίμακα από την επενδυτική βαθμίδα. (...)

afirimeno.com
με στοιχεία από capital.gr, euro2day.gr

Σχετική ανάρτηση:
Με κέρδη 4,08% το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2022
Και ενώ για τις μεγάλες διεθνείς αγορές το 2022 ήταν η χειρότερη χρηματιστηριακή χρονιά από το 2018, το Χρηματιστήριο Αθηνών, αντιστρέφοντας μια κακή παράδοση, κατάφερε φέτος να διαφοροποιηθεί κλείνοντας σε θετικό έδαφος, κόντρα μάλιστα σε πολέμους, πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλεται στις πολύ καλές επιδόσεις των εισηγμένων εταιρειών του. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έκλεισε την Παρασκευή 30/12/2022 στις 929,79 μονάδες, έναντι των 893,34 μονάδων στις 31/12/2021, αυξημένος σε ετήσια βάση κατά 4,08%. Επίσης, ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη 11,41% κλείνοντας στις 640,56 μονάδες. (...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου