6 Δεκεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 6.12.2023

Η ομάδα 
με τους 11 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησαν νέο κόμμα. Πανσυριζαϊκός είναι το ονομά του, ενώ στη "Νέα Αριστερά" είναι η έδρα του, σύμφωνα με το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή.

Στο Σκίτσο και στη μεγάλη φωτογραφία η ομάδα με τους 11, ανάμεσα σε Μαρξ - Ενγκελς από τη μιά πλευρά και Λένιν - Μάο από την άλλη. 

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Την ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα της «Νέας Αριστεράς», του νέου πολιτικού φορέα με τους 11 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε ο επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ομιλία του στο Σεράφειο το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκαν, επίσης, το όνομα και το σήμα του νέου κόμματος. 
Χθες, ο Αλέξης Χαρίτσης απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, δήλωση για την ίδρυση του κόμματος της «Νέας Αριστεράς».
Σημερά,  
δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, επιφύλαξε ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την ομιλία του στη Βουλή. Λαμβάνοντας για πρώτη φορά τον λόγο ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί «ομολογία της αποτυχίας ενός κράτους που δεν μπορεί να ρυθμίσει με δίκαιο τρόπο το κρίσιμο ζήτημα της φορολογίας» και υποσχέθηκε ότι η Νέα Αριστερά θα επιδιώξει την προγραμματική συνεννόηση των προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων «για μια ουσιαστική και πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου