15 Δεκεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 15.12.2023

Σε εξέλιξη η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024 στη Βουλή. Ο "μάγος" της ανάπτυξης Κυριάκος Μητσοτάκης τον "μαγειρεύει"! Και καλεί τον (όποιο) Θανάση να "πέσει με τα μούτρα"! ... Είναι στη συνταγή! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη.

Προϋπολογισμός 2024, το σύντομο ρεπορτάζ:
Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε σήμερα, για τρίτη μέρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024, με την κυβερνητική πλειοψηφία να υπεραμύνεται των προβλέψεων του κάνοντας λόγο για δημοσιονομική σταθερότητα, ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, στήριξη των εισοδημάτων και της κοινωνικής συνοχής. 
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, κατηγορεί την κυβέρνηση για αλχημείες, δίνοντας έμφαση τόσο στην ακρίβεια όσο και στο δημόσιο χρέος υποστηρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν απαντά στα μεγάλα, οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και η κοινωνία. 
Η πενθήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2024, άρχισε την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής, με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των εννέα κοινοβουλευτικών ομάδων. 
Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων. 
Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί - το αργότερο - τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία - κατά παράδοση - λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου