23 Απριλίου 2014

Θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και πάλι η παιδεία

Θυσία στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων και πάλι η παιδεία. Προφανώς οι προτεραιότητες του προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Θέμη Κοτσιφάκη εξαντλούνται στη στήριξη του κόμματος που τον έχρησε υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο του.

Έτσι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, λόγω των φθινοπωρινών καταλήψεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, σε 571 Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν εντός των διακοπών του Πάσχα στα θρανία τους για να αναπληρώσουν τις ώρες μαθημάτων που χάθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο λόγω των μαθητικών καταλήψεων. Με βάση τις χαμένες ώρες, τα σχολεία πρέπει να αναπληρώσουν τα μαθήματα για τρεις ημέρες (από σήμερα), δύο (από αύριο) ή μία ημέρα (την Παρασκευή). Βέβαια, τα περισσότερα από τα σχολεία είναι ΕΠΑΛ και η αναπλήρωση μονοήμερη.

Η ΟΛΜΕ, πάντως, διαφωνεί. «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση» δήλωσε, και για να μη γίνουν τα μαθήματα κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (8π.μ.11 π.μ.) για αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ κάλεσε τα Δ.Σ. των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) να κηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες.

Από την πλευρά του, χθες, ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξή του (τηλεοπτικό σταθμό Star ) δήλωσε ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στο σχολείο τους θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο, και προχώρησε σε επίθεση στην ΟΛΜΕ και τον κ. Κοτσιφάκη, υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και 
οι μαθητές; Απλώς θύματα των πολιτικών σκοπιμοτήτων και πάλι...

_____________
Με στοιχεία από www.kathimerini.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου