21 Απριλίου 2014

Η αλήθεια πίσω από τα «like» στο Facebook

Είναι γνωστό ότι δεν μας «αρέσει» απαραίτητα κάθε τι που δηλώνουμε ότι μας αρέσει, όταν πατάμε ένα «like» στο Facebook. 

Σύμφωνα με όσα γράφει η Lauren Carter στην ιστοσελίδα thoughtcatalog.com, υπάρχουν πέντε είδη «likes» στο Facebook και αυτά είναι τα εξής:

1. Το «Like» της λύπησης.
Στέκεται εκεί μπροστά σας στη μέση της οθόνης και είναι σαν να σας «φωνάζει»: «Σε παρακαλώ... εσύ... ναι εσύ... κάνε μου ένα like». Και το κάνετε! Γιατί δεν το έχει κάνει κανένας άλλος... Γιατί θέλετε να δώσετε «χαρά» στο φίλο σας και να τον κάνετε να νιώσει ότι έστω και ένας έχει ενδιαφερθεί γι’ αυτό που ανέβασε στο Facebook.

2. Το «Like» της ενοχής
Μπορεί να μη σας αρέσει αυτό που έχει ανεβάσει ο/η φίλος/η σας, αλλά το έχουν «τιμήσει» με «like» δεκάδες κοινοί σας γνωστοί και αν δεν το κάνετε κι εσείς... θα φανεί κάπως! Έτσι, παρότι ελπίζετε ότι δε θα χρειαστεί να ξαναδιαβάσετε κάτι παρόμοιο… πατάτε το κλικ.

3. Το «like» της ανταπόδοσης
Οι φίλοι σας σάς χαρίζουν απλόχερα τα like και αισθάνεστε ότι πρέπει να τους το ανταποδώσετε με κάποιο τρόπο… δηλαδή με μερικά «likes» από τη δική σας πλευρά!

4. Το «προσέξτε με» like
Αυτός ο τύπος like είναι μια στρατηγική κίνηση για να κάνετε κάποιον να σας προσέξει. Ή γιατί θέλετε να δείξετε σε κάποιον ότι ενδιαφέρεστε γι’ αυτά που ανεβάζει, όσο κι αν σας είναι παντελώς αδιάφορα.
Απλά ελπίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο, ίσως αναγκάσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει να... ρίξει μια ματιά και στο δικό σας το προφίλ.

5. Το γνήσιο «Like»
Είναι το γνήσιο, το αυθεντικό... το «like» που όλοι αποζητούν! Δηλώνετε ότι σας αρέσει ένα status που πραγματικά σας αρέσει! Είναι το αληθινό «Like», αυτό που βγαίνει από μέσα σας!

Πηγή: 
newsbeast.gr 19.04.2014
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/668130/i-alitheia-piso-apo-ta-like-sto-facebook/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου