14 Απριλίου 2014

Τώρα συμφέρει τους ξένους "επενδυτές" να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Μια μεταρρυθμισμένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα θα είναι "πολύ ελκυστική στους ξένους επενδυτές"! υποστηρίζει ο αρθρογράφος των FT, Wolfang Munchau, και προτείνει "Τώρα είναι η ώρα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα"! 

Μόνο που ξεχνά μια μικρή "λεπτομέρεια": Η Ελλάδα υπάρχει όχι για να είναι μια "πολύ ελκυστική χώρα" στους ξένους επενδυτές και τους κάθε λογής κερδοσκόπους, αλλά για να προσφέρει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης σε όσους κατοικούν σε αυτήν.

Αλλά ας δούμε το σχετικό ρεπορτάζ, όπως το παρουσιάζει το capital.gr:

ώρα είναι η ώρα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα" 

Με τίτλο «τώρα θα μπορούσε να είναι η ώρα για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα», ο αρθρογράφος των FT, Wolfang Munchau, υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία «ούτε σε ύφεση βρίσκεται, ούτε ανακάμπτει. Έχει καταρρεύσει».

Ωστόσο, επισημαίνει, τώρα η Ελλάδα έχει μια επιλογή, αυτή της κήρυξης χρεοστασίου και της εισαγωγής ενός νέου νομίσματος που θα υποτιμήσει άμεσα. «Για να αξιοποιήσει το ανταγωνιστικό κέρδος –να το γυρίσει σε πραγματική υποτίμηση- θα απαιτηθεί μια κεντρική τράπεζα με έναν αξιόπιστο στόχο για τον πληθωρισμό και επαρκή απορρυθμιζόμενες αγορές εργασίας και προϊόντων».

Αναγνωρίζει εν μέρει ότι αυτή δεν είναι μια εύκολη επιλογή, και θα απαιτήσει πολύ περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από αυτές που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η Αθήνα. «Και αν και ένα τέτοιο σενάριο θα φρίκαρε τους επενδυτές, θα το ξεχνούσαν γρήγορα, και θα επέστρεφαν εξίσου γρήγορα. Εξάλλου, μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα θα είναι πολύ ελκυστική στους ξένους επενδυτές». 

Πηγή:www.capital.gr 14.04.2014
http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1992829


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου