22 Απριλίου 2014

Πάγκαλος για ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο...

Τεμενά στον Ερντογάν η αποπομπή της Σουλεϊμάν

Την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν (φωτογραφία αριστερά), η υποψηφιότητα της οποίας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε από την Κουμουνδούρου, σχολίασε μεταξύ πολλών άλλων την Τρίτη του Πάσχα ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα μίλησε για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ καθώς και για τον Νίκο Δήμου και τις δηλώσεις του για το Άγιο Φως. Ανέφερε δε ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές θα ψηφίσει «ή ΝΔ ή Ποτάμι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με "Το Βήμα", ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 μεταξύ άλλων είπε:

Για την απόσυρση της υποψηφιότητας Σαμπιχά και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Έχοντάς την (την Σαμπιχά Σουλεϊμάν) υποψήφια, ο ΣΥΡΙΖΑ έθετε μπροστά στους εκλογείς δύο σημαντικά προβλήματα – και γι’ αυτό μου έκανε θετική εντύπωση όταν την είδα στο ψηφοδέλτιο: Πρώτον, τους Ρομά – τους τσιγγάνους, δηλαδή, όπως τους λέγαμε παλιά, συμπολίτες μας που αναγνωρίζουμε όλοι ότι έχουν σημαντικά προβλήματα. Δεύτερον, ότι είναι Μουσουλμάνα, που σημαίνει ότι μπορεί να εκφράσει όχι μόνο τους Μουσουλμάνους της μειονότητας και της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και άλλες ομάδες, όπως είναι οι πακιστανοί εργάτες, οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι και δεν τους καλύπτει καμία σύμβαση και συνθήκη και είναι στο έλεος κάθε αλήτη που θέλει να δείρει έναν Πακιστανό για να κάνει το κέφι του… Και το τρίτο που εκφράζει είναι ότι είναι μια γυναίκα και μάλιστα ό,τι πιο καταπιεσμένο σ’ αυτή τη χώρα, που είναι να είναι γυναίκα, Μουσουλμάνα και Ρομά. Να μη σου τύχει!».

Στη συνέχεια ο Θόδωρος Πάγκαλος κατήγγειλε την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στο ζήτημα της Σουλεϊμάν:
«Το τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει στην Κομοτηνή... Το προξενείο ασκεί εξουσία στη Θράκη, που είναι τελείως απαράδεκτο, την κυνήγησε και τη διέγραψε. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τεμενά στον Ερντογάν και κηρύσσει πίστη στα θέσφατα του προξενείου να την απολύσει από τους συνδυασμούς, διότι δεν παραιτήθηκε, και την αντικατέστησε με έναν νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ, κοντινό συνεργάτη του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και έχει άριστες σχέσεις με το προξενείο. Την έβγαλε το προξενείο, διότι ήταν ανεξάρτητη από αυτό και είχε έρθει σε αντίθεση μαζί του και ήταν Μουσουλμάνα, Ρομά και γυναίκα, και έβαλε τον άνθρωπό του στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν!» ...«Είναι αθλιότητα και νομίζω ότι όλοι οι Ρομά της Ελλάδας και ιδίως οι γυναίκες (πρέπει) να τιμωρήσουν αμείλικτα τον ΣΥΡΙΖΑ για την αθλιότητα αυτή στην πράξη»...

Για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ

«Όταν τον είδα και έμαθα ότι είναι πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σκέφθηκα πόσο τερατώδες είναι να αφήνει κανείς το παιδί του στη φροντίδα του κ. Κοτσυφάκη (υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) ή κάποιου ανάλογου με αυτόν. Για διάφορους λόγους: αισθητικής, σχέσης με την ελληνική γλώσσα, σχέσης με τη λογική… Ότι ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών είναι κάποιος σαν τον κ. Κοτσυφάκη και εκφράζει τις απόψεις και αντιλήψεις του, με τον τρόπο του, είναι για μένα δείγμα της εσχάτης παρακμής του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Και είναι το χειρότερο ότι εξελέγη, διότι αν είχε διοριστεί από κάποιον, θα ήταν ο οποιοσδήποτε. Σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί, η πλειοψηφία τους δηλαδή, θέλουν να εκφράζονται από τον κ. Κοτσυφάκη και δεν θέλουν να αναπληρώσουν τα μαθήματα και να κάνουν απεργία… Ας το δουν και ας το εκτιμήσουν οι γονείς και τα παιδιά που αύριο θα ψηφίσουν, τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι συμφέροντα και ιδέες εκφράζει.»

Για τις δηλώσεις Ν. Δήμου για το Άγιο Φως

«Ήταν λάθος και το είχα πει και στον Σταύρο Θεοδωράκη να βάλει τον Νίκο Δήμου στο ψηφοδέλτιο, διότι είναι ένας εξαιρετικά διανοούμενος άνθρωπος που άλλοι αγαπούν αυτά που γράφει και άλλα όχι, διότι είναι παραδοξολόγος και δεν συμφωνούν όλοι με αυτό. Δεν είναι καλό λοιπόν να μπει κάποιος έτσι στο ψηφοδέλτιο. Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα με τη χριστιανική πίστη του Πάσχα ή με τους Έλληνες ορθοδόξους εάν δεν μεταφερθεί το Άγιο Φως και το ανάψει κάθε παπάς στο ιερό του με ένα τσακμάκι ή σπίρτα. Έτσι νομίζω. Διότι το φως το μεταφερόμενο και οι παρατάξεις στο αεροδρόμιο δεν είναι παραδόσεις της χριστιανικής πίστης και αν το πιστεύει κάποιος αυτό, ας βγει να μου το πει. Δεν χρειάζονται αυτά. Αντί να δώσουμε χρήματα για να ενισχύσουμε τα συσσίτια ή ακόμη και αυτά που πάει να κάνει η κυβέρνηση με τους αστέγους, για να ξεφύγουμε από την αθλιότητα, δεν θα ήταν πιο χριστιανικό αυτό; Οι πιστοί, όμως, θέλουν σόου! Έτσι δεν είναι; Θεωρώ λοιπόν ότι ο Δήμου έχει δίκιο όχι μόνο σ’ αυτό, αλλά σχεδόν σε όλα όσα λέει, αλλά είναι άκαιρο να βγει και να το πει ως υποψήφιος ενός κόμματος που κατεβαίνει στις εκλογές σε συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο.»

Για το τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές

«Θα ψηφίσω ή Ν.Δ. ή Ποτάμι. Θα ταλαντεύομαι μέχρι τη στιγμή του παραβάν. Θα κριθεί από το σύνολο των επιχειρημάτων και κυρίως από τα θέματα που έχω θέσει και δεν παίρνω απαντήσεις γι’ αυτά. Από το Ποτάμι έχω πάρει κάποιες, όπως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η κατάργηση του σταυρού που το είπε ο Θεοδωράκης και είναι πολύ ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα, από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πήρα την αντίθετη απάντηση με την επαναφορά του σταυρού και στις ευρωεκλογές και τώρα μαθαίνω ότι ο κ. Μιχελάκης θα διευρύνει και τον αριθμό των υποψηφίων, για να μαζέψουν ψηφαλάκια. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και φαυλοκρατία.»

Πηγή: 
tovima.gr 22.04.2014
Το σύνολο του άρθρο στο: http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=588610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου