15 Ιουνίου 2014

Σαμαράς και φράσεις κλισέ

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Δεν μπορεί, κάποτε οι πολιτικοί μας θα κατανοήσουν ότι η εμμονή τους να χρησιμοποιούν φράσεις κλισέ και στερεότυπα για να περιγράψουν μια κατάσταση ή να χαρακτηρίσουν ένα πολιτικό τους αντίπαλο, μόνο γραφικούς μπορεί να τους κάνει.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας, με τη συχνά επιτυχή χρήση τέτοιων φράσεων, καταφέρνει όχι μόνο να προσπερνά την ουσία ανώδυνα, αλλά και να εντυπωσιάζει τους αφελείς.

Όμως, από ότι φαίνεται, ο κ. Σαμαράς έχει βαλθεί να τον ανταγωνιστεί στο ίδιο πεδίο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στο σημερινό «Βήμα της Κυριακής»:

«Λυπάμαι που το λέω: είναι νέος άνθρωπος, αλλά μιλάει μια γλώσσα ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες. Επαναφέρει στερεότυπα και εμμονές που τα έχει "σκουπίσει" η Ιστορία. Και προσπαθεί να γυρίσει τη χώρα στην… εποχή των παγετώνων!», δήλωσε ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Με άλλα λόγια επιτέθηκε στον πολιτικό του αντίπαλο για την ξεπερασμένη γλώσσα και τα στερεότυπα που εκείνος χρησιμοποιεί, κάνοντας χρήση των ιδίων μέσων...






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου