24 Ιουνίου 2014

Φαντάζεστε τον Κ. Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Ήδη εκφράστηκαν κάποιες απόψεις να προταθεί από το κόμμα της ΝΔ ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας, ο Κώστας Καραμανλής, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα πλέον τερατώδη και εντελώς παράλογα πράγματα είναι δυνατόν να συμβούν σε αυτό τον τόπο.

«Ο Κώστας Καραμανλής, από την εντύπωση που έχω, δεν ενδιαφέρεται και το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας...» είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος (ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή), μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, αναφερόμενος σε παλιούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που δήλωσαν δημόσια ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο καταλληλότερος... Ποιος; ο Κώστας Καραμανλής που "κυβέρνησε" την Ελλάδα από την άνοιξη του 2004 έως το φθινόπωρο του 2009, διάστημα κατά το οποίο το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε από 183 δισ. € στα 300 δισ. €. (ή ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 98,9% στο 129,7%). Που στο τελευταίο έτος της πρωθυπουργίας του, το δημόσιο έλλειμμα εξακοντίστηκε στο 15% του ΑΕΠ, αντί του 6% με 7% που επίσημα ανακοίνωνε η κυβέρνησή του, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο
Κώστας Καραμανλής να καταστεί ένας από τους πλέον αναξιόπιστους πρωθυπουργούς της Νεώτερης Ελλάδας.

Ο άνθρωπος που, επί πέντε χρόνια μετά τις εκλογές του 2009, δεν άνοιξε ούτε μια φορά το στόμα του, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει έστω το γιατί δεν μπόρεσε να αποτρέψει την καταστροφή που ο ίδιος έβλεπε να έρχεται. Ο πολιτικός "ηγέτης" που ποτέ δεν είχε το θάρρος να αναλάβει έστω ένα μικρό μέρος της μεγάλης ευθύνης που του αναλογεί.

Αυτόν είχαν το θράσος κάποιοι να προτείνουν, ερήμην του ελληνικού λαού, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας... Και ο ίδιος κατ' αρχήν (ίσως έπεται και συνέχεια) "δυσαρεστήθηκε" γιατί χωρίς να τον "ρωτήσουν" του πρότειναν ένα αξίωμα όχι και τόσο ...ελκυστικό!

Τα πλέον τερατώδη και εντελώς παράλογα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν σε αυτό τον τόπο.

Σημείωση: Η απάντηση του Ευάγγελου Αντώναρου (σε σχετική ερώτηση) στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 (από "Το Βήμα") 
έχει ως εξής:
«Δεν νομίζω. Ο κ. Καραμανλής, από την εντύπωση που έχω, δεν ενδιαφέρεται και το αξίωμα του ΠτΔ δεν είναι ένα αξίωμα που τον έλκει. Επομένως, κάθε συζήτηση είναι περιττή. Ορισμένοι από τους παλιούς συνεργάτες στις κυβερνήσεις του δήλωσαν δημόσια από σεβασμό ή εκτίμηση ότι θα ήταν ο καταλληλότερος. Όταν, όμως, εκφράζονται τέτοιες απόψεις, δεν θα ήταν κακό να ερωτάται και ο ίδιος…»

Και μια σχετική γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου από "Τα Νέα":

Takis Ant / afirimeno.com
Το σκίτσο επάνω αριστερά είναι της Έφης Ξένου
Σχετική ανάρτηση: Το Αφηρημένο Blog: Η εκκωφαντική σιωπή του κ. Καραμανλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου