12 Αυγούστου 2014

Επίτευξη του στόχου των 19 εκατ. τουριστών εκτιμά ο ΣΕΤΕ

Τη βεβαιότητα του ότι ο στόχος των 19 εκατομμυρίων τουριστών για το 2014 θα επιτευχθεί, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη ρωσική και την ουκρανική αγορά, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Με αφορμή τα στοιχεία του επταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων που δημοσιοποιεί ο σύνδεσμος, καταδεικνύεται ότι όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο, με πρωταθλητές τα αεροδρόμια της 
Καλαμάτας (+62,5%), της Μυκόνου (+39,9%), της Αθήνας (+31%), της Σαντορίνης (+26,7%) και των Χανίων (+22,9%).

Εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013), ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου πως η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δεν έχει καν δημοπρατηθεί, αλλά και οι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα βελτιώσεις στο υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν έχουν δρομολογηθεί.

Την ίδια στιγμή, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ, η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της ανάκαμψη με αύξηση άνω του 25% τον Ιούλιο και 31% σε επίπεδο έτους και, όπως φαίνεται, θα ξεπεράσει το στόχο των 750.000 επιπλέον αφίξεων για το 2014.

Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=622605






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών στη χώρα μας (μαζί με τους επισκέπτες κρουαζιέρας) για τη φετινή σεζόν θα ξεπεράσει τα 21 εκατ. Και αυτό παρά την αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου των αφίξεων από τη Ρωσία και την Ουκρανία λόγω των γνωστών προβλημάτων στις δύο χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έκπληξη κάνει και φέτος η Καλαμάτα. Αν και σε σύνολο τουριστών δεν μπορεί ακόμη να συγκριθεί με τα δύο κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων (51 χιλ. είναι η αφίξεις στο αεροδρόμιο της πόλης συνολικά μέχρι τώρα, όταν στη Σαντορίνη είναι 166 χιλ. και στη Μύκονο 130 χιλ.), σε επίπεδο ποσοστιαίας αύξησης επισκεψιμότητας έρχεται πρώτη και με διαφορά: 68,2% περισσότερες αφίξεις στο επτάμηνο και 62,5% τον Ιούλιο καταγράφει το μεσσηνιακό αεροδρόμιο, που βάζει πλέον ισχυρή υποψηφιότητα στον ελληνικό τουριστικό χάρτη, ποντάροντας σε ήδη υπάρχουσες ξενοδοχειακές υποδομές υψηλής ποιότητας (Costa Navarino), αλλά και στις επόμενες που θα έρθουν (όπως το νέο Grace που θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα το 2017). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι περιοχές της Μεσσηνίας εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες πληρότητες που ξεπερνούν το 90%, καθώς έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των προγραμματισμένων θέσεων προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή