12 Αυγούστου 2014

Θλίψη για την αυτοκτονία του ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Δευτέρα στο σπίτι του, στο Τιμπουρόν της Καλιφόρνια, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, σε ηλικία 63 ετών. Σύμφωνα με δήλωση των τοπικών αστυνομικών αρχών, «ο θάνατος οφείλεται σε αυτοκτονία λόγω ασφυξίας».

Ήταν γνωστό ότι ο ηθοποιός έπασχε αρκετό καιρό από βαριά κατάθλιψη, η οποία τον ώθησε στην χρήση ναρκωτικών. Κατά το παρελθόν έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό και είχε εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του. Το 2009 υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοικτής καρδίας, η οποία αποτέλεσε αφορμή για απολογισμό ζωής, όπως ανέφερε σε παλαιότερη δήλωση του ο Γουίλιαμς.


Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαίας κινηματογραφικής καριέρας και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος "Good Morning Vietnam" (Καλημέρα Βιετνάμ) του 1987, ενώ το 1998 είχε κερδίσει το Όσκαρ για το "Good Will Hunting" (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ). Έχει επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία "Mrs Doubtfire".

Η συζύγός του, Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγο και καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν απο τους πιό αγαπητούς καλλιτέχνες κι έναν όμορφο άνθρωπο. Ελπίζουμε ότι θα τον θυμόμαστε με επίκεντρο τις αμέτρητες στιγμές γέλιου και χαράς που χάρισε σε εκατομμύρια και όχι τον θάνατό του...»

Πηγή: www.kathimerini.gr 12.08.2014






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζω πως η σορός του ηθοποιού αποτεφρώθηκε στις 12 Αυγούστου, την επομένη της αυτοκτονίας του. Οι στάχτες του, πιθανώς κατόπιν αιτήματός του, σκορπίστηκαν στη θάλασσα στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο στην ακτή της κομητείας του Μαρίν. Ο ηθοποιός έμενε στην περιοχή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή