15 Σεπτεμβρίου 2014

Σουηδία: Νίκη για την κεντροαριστερά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

Τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς φαίνεται να διατηρούν το προβάδισμα, στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Σουηδία, και εκτιμάτε ότι θα καταλάβουν 160 έδρες στην επόμενη Βουλή, από τις 175 που χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία.

Αντίστοιχα η συμμαχία της κεντροδεξιάς υπό τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ φαίνεται να καταλαμβάνει 142 έδρες, ενώ το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό κόμμα "Δημοκράτες της Σουηδίας" να κερδίζει 47 έδρες..

Τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς συγκεντρώνουν το 43,7% των ψήφων έναντι 39,1% για το συντηρητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ. 

Το αποτέλεσμα οδηγεί στην πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης μειοψηφίας χωρίς μεγάλα περιθώρια για την προώθηση σημαντικών νομοθετημάτων. Ο Ράινφελτ —ο οποίος τάσσεται εναντίον της συνεργασίας με την άκρα δεξιά (που συγκέντρωσε το 13% των ψήφων), — είχε υποσχεθεί πως θα επιτρέψει στην κεντροαριστερά να σχηματίσει κυβέρνηση εάν το ποσοστό της είναι υψηλότερο από αυτό της δικής του συμμαχίας κομμάτων.

Πηγή: www.tovima.gr 15.09.2014
περισσότερα στο: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=631468

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου