28 Σεπτεμβρίου 2016

Ουκρανία: Το πόρισμα για το μαλαισιανό αεροσκάφος δείχνει εμπλοκή της Ρωσίας

Ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014 προήλθε από τη Ρωσία και εκτοξεύτηκε από το χωριό Περβομάισκ της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο ήλεγχαν οι φιλορώσοι αποσχιστές, ανακοίνωσαν σήμερα οι διεθνείς ερευνητές. 

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το πόρισμα των διεθνών ερευνητών για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους δείχνει ανοικτή εμπλοκή της Ρωσίας. 

Υπαενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου 2014 η πτήση της Malaysia Airlines (MH17/MAS17), από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, διεκόπη βίαια επάνω από την ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 283 επιβατών καθώς και 15 μελών του πληρώματος. Τελικά το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Τορέζ, στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονταν μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες, που ενισχύονταν από τη Ρωσία. 


Τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των ερευνών πριν αυτά ανακοινωθούν στα μέσα ενημέρωσης.

Η Μόσχα από την πλευρά της δήλωσε «απογοητευμένη» από τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία χαρακτήρισε «μεροληπτική» και «με πολιτικά κίνητρα». 

Πηγές: Στοιχεία από naftemporiki.gr και kathimerini.gr 28.09.2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου