25 Σεπτεμβρίου 2016

Εθνική Τράπεζα: Προβολή έργου Νίκου Αλεξίου

Ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου το εικαστικό δρώμενο με το βίντεο του Νίκου Αλεξίου που οργάνωσε η Εθνική Τράπεζα, στο κεντρικό της κτίριο στην πλατεία Κοτζιά, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 175 χρόνων από την ίδρυσή της.  




Η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

175 Χρόνια Εθνική Τράπεζα –Προβολή έργου Νίκου Αλεξίου

​Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 175 χρόνων από την ίδρυσή της, η Εθνική Τράπεζα θα φιλοξενήσει για λίγες ημέρες, στο κεντρικό κτίριο της στην πλατεία Κοτζιά, έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής μας και το εμπνευσμένο έργο του.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου, θα προβάλλεται στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου, το έργο «Ένα τέλος-Μία αρχή» του Ν. Αλεξίου (1960 – 2011) που παρουσιάστηκε στην 52η Μπιενάλε Βενετίας 2007, δίνοντας στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει και να απολαύσει τα υπέροχα, χρωματικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα του ψηφιδωτού δαπέδου της Μονής Ιβήρων, έργο για το οποίο όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει αναφέρει: «Αυτό το σχέδιο, αυτές οι γραμμές βρίσκονται σε ένα όριο, σε ένα μεταίχμιο. Είναι ο θάνατος και η γέννηση ταυτόχρονα. Είναι το τέλος και η αρχή μαζί».

Η προβολή θα πραγματοποιείται καθημερινά από 7.30 μ.μ. - 11.30 μ.μ.

H Εθνική Τράπεζα διαχρονικά, έχει πρωταγωνιστήσει στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, ενώ παράλληλα, στηρίζει με ποικίλους τρόπους, την καλλιτεχνική δημιουργία.

Πηγές: 
www.nbg.grwww.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου